r
Nosalty Logó

Nemzeti macaron (fehér csokis-epres)

Nagy Szandra
Nemzeti macaron (fehércsokis-epres)
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

175
Kalória
4.7g
Fehérje
26.3g
Szénhidrát
6g
Zsír
11.8g
Víz
9.1g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
24.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 175 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    315.1 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésben a porcukrot és a mandulát kávédarálón együtt mégegyszer átdaráljuk, hogy minél finomabb legyen, majd átszitáljuk egy tálba.
  2. A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett csípősre melegítjük (55-60 fokig). Ezután kemény habbá verjük.
  3. A kész tojásfehérjét a mandulalisztbe óvatosan beleforgatjuk, mikor már nagyjából elkeveredett, kettéosztjuk a tésztát, és ekkor tesszük bele az ételfestékeket.
  4. A két masszát óvatosan elkeverjük addig, amíg a spatuláról szépen lefolyik a massza, le tudunk vele írni egy nyolcast. Nagyon vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!
  5. A kész masszákat habzsákba töltjük és sablonra helyezett teflon vagy szilikonlapra kis köröket nyomunk.
  6. Ezután alaposan az asztalhoz "csapkodjuk" a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak, ami megmaradt óvatosan kiszúrjuk. 30-60 percig pihentetjük, szárítjuk, amíg hozzáérve nem ragad a massza az ujjunkhoz.
  7. Pihentetés után 130 fokon 25-30 percig sütjük alsó-felső sütésen. Akkor jó, ha hozzáérve nem remegnek a talpak.
  8. Elkészítjük a csokoládéganache-t: a hozzávalókat mikróban vagy gőz felett összemelegítjük, majd folpackkal lefedve hűtőbe tesszük hűlni.
  9. Ha megsültek és kihűltek a héjak és a ganache is jó, betöltjük a macaronokat. Párosítjuk a héjakat, szélére ganache-t, közepére eperdzsemet nyomunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Magyarországon kevésbé elterjedt, de nekem a svájci habcsókos módszer nagyon bevált a macaronok készítésekor! Nem annyira professzionális, mint az olasz módszer, viszont sokkal biztosabb a francia habcsókos macaron készítésnél! Kezdőknek is bátran ajánlom!

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...