r
Nosalty Logó

Karácsonyi Feketeerdő-torta

Simco
Karácsonyi Feketeerdő-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Meggypuding

Tejszínes töltelék

606
Kalória
11g
Fehérje
62g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
87.7g
Víz
280g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
36.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Meggypuding

Tejszínes töltelék

Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Meggypuding

Tejszínes töltelék

Összesen 4852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Meggypuding

Tejszínes töltelék

Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.8 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5796.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    2508 mg
  • Nátrium
    1272 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    495.7 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    702 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2666 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 4852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tésztához összeolvasztjuk a vajat a csokoládéval. Amíg hűl, a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a tojások sárgáját is jól kikeverjük. A tojáshabhoz adagoljuk a sárgáját, a vajas csokoládét, majd a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  2. 26 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük és 160 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A tésztát kihűlés után vízszintesen 3 lapra vágjuk. Az elmosott tortaformát kibéleljük folpackkal és belefektetjük az egyik piskótalapot.

Meggypuding

  1. A meggypudinghoz 2 dl meggylevet felforralunk a meggyel, a cukorral és a fahéjjal. Az 1 dl meggylében elverjük a vaníliás pudingport és ezzel besűrítjük. Még melegen a tortaformában lévő tortalapra simítjuk, majd rátesszük a középső lapot. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

Tejszínes töltelék

  1. A tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral. 3 részre osztjuk. 1/3 részbe belekeverjük a kakaóport és a teljesen kihűlt meggypudingot befedett tortalapra kenjük, majd erre az egyik 1/3 rész fehér hab kerül. Befedjük a maradék tortalappal.
  2. A félretett 1/3 rész fehér tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Kedvünkre és alkalomtól függően díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek