r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 518 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2582 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 518 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3077.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2582 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, ezután beletesszük egyenként a tojások sárgáit, majd szintén egyenként a pudingporokat és a sütőport.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 35 percig, ill. tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
  3. A meggybefőttet lecsepegtetjük.
  4. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, elfelezzük. Az egyik felébe 1 ek kakaóport keverünk.
  5. Egy piskótalapot tálcára helyezünk, megkenjük lekvárral, majd a kakós tejszínnel és sűrűn megrakjuk a meggyel.
  6. Mehet rá a következő lap, amit szintén megkenünk lekvárral, natúr tejszínnel, majd a meggyel.
  7. Az utolsó piskótát is ráhelyezzük, erre is rakunk lekvárt, natúr tejszínnel bevonjuk a tetejét, az oldalát pedig kakaóssal.
  8. Végül habrózsákkal körbedíszítjük, aminek közepébe egy-egy szem meggyet rakunk. A torta közepére és oldalára csokiforgácsot tehetünk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 37398
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 18.

Ajánló

Csokiforgácsot készítése: akármilyen csokoládét uborkagyalun lereszelünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Aki szereti a feketeerdő tortát, ajánlom figyelmébe ezt a receptet, mert  nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Hmmmm...ez valami csúcs!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Az íze is nagyon szuper.

Törölt felhasználó

szia! egy nagyon kezd? kérdés, nem nevetni :D az els? pontban írod, a porokat is hozzá kell adni. oké. és azt is felverem a többi cuccal együtt? szóval, hogy egy krémet kell kapnom? köszi :):)

Törölt felhasználó

Szia! Bár én még nem csináltam ilyen tortát, de egyes sütik készítésében jártas vagyok így megpróbálok segíteni. A tojásfehérjét a cukorral keményre kell verni. Utána a tojássárgáját óvatosan össze kell keverni, hogy kevésbé törjön össze a hab. A pudingporokat és a süt?port is szintén óvatosan (vagyis ne er?teljesen).

Törölt felhasználó

szia. igen a többi hozzávalóval kell felverni és egy krémet kell kapnod.

Törölt felhasználó

köszi .)

Törölt felhasználó

fantasztikusan sikerült. mostanában nem ettünk ilyen finom és könny? édességet! köszönöm szépen, hétvégén újra megcsinálom :)

Törölt felhasználó

Örülök neki hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Nagyon finom karácsonyi torta sikeredett bel?le! Nálunk málnalekvárral készült. :-) Köszönöm szépen a receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon örül?k neki, hogy ízlett és jól esik, hogy ez is a karácsonyi menü része lett.

Törölt felhasználó

2-szer csináltam meg egyik tészta sem sikerült az egyik szépen feljött de a teteje szétrepedt a végén összeesett,a másik tészta fel sem jött.Mi lehetett a baj?Lehet hogy én rontottam el valamit?Mindent a recept szerint csináltam.üdv:Ildikó

Törölt felhasználó

Szia. szerintem az lehet a baj, hogy a tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá kell verni, mert az a lényege és akkor lesz jó a tészta ha a hab nagyon kemény.

Törölt felhasználó

Egy tortát nem tudtam 3felé elvágni,ezért 2t?t sütöttem a kett?b?l hoztam össze egyet .Tejszínb?l is többet csináltam de még így is kevésnek bizonyult.....egyébként finom lett:)

Törölt felhasználó

Nekem mindig sikerült elvágni. A tejszín szerintem ízlés kérdése, mert én nem nagyon szeretem a nagyon habos süteményeket. Örülök neki, hogy finom lett! :)

Törölt felhasználó

Naggggyon jó!

Törölt felhasználó

Örülök hogy ízlik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek