Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo feketeerdő torta

Paleo feketeerdő torta
Paleo feketeerdő torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom kedvenc tortáját készítettem el paleós változatban születésnapjára. Csak ezt a szeletet tudtam megmenteni a fotózáshoz, mert annyira kelendő volt. Ha nem mondom meg, hogy miből készült a torta, akkor meg sem mondják a vendégek, hogy paleós süteményt ettek.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kókuszcukorral, a sütőporral és a kakaóporral habosra keverjük. Ezután a fehérjét is felverjük.
  2. Majd a felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a kókuszlisztet, és ráöntjük a kakaós masszát. Ezt egy villa segítségével egyneműsítjük.
  3. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeveréses), és egy kapcsos tortaformát kikenünk kókuszzsírral.
  4. Amíg a sütő melegszik, beletesszük a masszánkat a tortaformába, és ha elérte a kívánt hőfokot, 30-35 perc alatt megsütjük (érdemes tűpróbát csinálni).
  5. Ha kihűlt a piskóta, akkor 2 részre vágjuk.

Krém

  1. A meggykrémhez felfőzzük a tápiókakeményítőt a meggylével, majd a végén beletesszük a meggybefőttet (egy kis adagot félreteszünk a díszítéshez).
  2. Amíg hűl a meggykrém, felverjük a kókuszhabtejszínt (jó kemény állaga lesz).

Összeállítás

  1. Ha minden kellően kihűlt, összeállítjuk a tortát.
  2. Az egyik tortalapra rákenjük a meggykrémet, és rá egy jó adag habtejszínt.
  3. Ezután ráhelyezzük a másik tortalapot, és bekenjük a torta oldalát és tetejét a tejszínnel úgy, hogy egy kevés még maradjon a habvirágokhoz.
  4. Egy nyomózsák segítségével megcsináljuk a habrózsákat, és a maradék meggyszemekkel, étcsokireszelékkel díszítjük.
  5. Végül a hűtőszekrénybe tesszük tálalásig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 923
elküldve: 3
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes feketeerdő, reform torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

310
tojás 8 db
kókuszcukor 6 ek
kókuszliszt 8 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
foszfátmentes sütőpor 1 csomag
kókuszzsír 1 ek
meggylé 5 dl
tápióka 6 dkg
meggybefőtt 40 dkg
habtejszín 5 dl
étcsokoládé 5 dkg