Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi almás-fahéjas keksz

Karácsonyi almás-fahéjas keksz
Karácsonyi almás-fahéjas keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiki narancsos-csokis keksze ihletett meg, tőle vettem az ötletet.

A karácsony jellegzetes illata és íze a narancs mellett nekem az almás-fahéj. Arra gondoltam, hogy ebben a kekszben visszaadom a karácsonyi életérzésem.

Egyébként karácsonyi ajándék lesz a szüleimnek díszes kekszes fémdobozba zárva, csak azt remélem, hogy túléli a repülőutat :D.

Ezúton is mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük, levét kicsavarjuk, és dupla papírtörlővel leitatjuk róla a további felesleges levet.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, a margarinnal alaposan elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a porcukrot, a fahéjat, a tojást, a reszelt almát és az almaaromát, majd masszív tésztát gyúrunk belőle.
  4. A tésztát hosszantartó fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  5. Ezután lisztezett deszkán fél cm-esre nyújtjuk, és különböző formákkal szúrjuk ki (nálam jelen esetben: kiscsillag, nagycsillag, karácsonyfa, angyalka).
  6. Kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a formákat (úgy, hogy ne érjenek össze), és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  7. A kekszek díszítésénél elő lehet venni a fantáziánkat. Lehet pl. olvasztott csokival díszíteni, almalével összekevert porcukorral és erre tenni különböző cukordekorációt stb., mindenkinek a saját kreativitására és idejére van bízva, mert ez elég pepecs munka :).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 380
elküldve: 1
receptkönyvben: 131
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fahéjas keksz almával, fahéjas-almás keksz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sylvia53
Sylvia53 Fri, 2012-11-02 17:46

Érdeklődnék, hogy a kifacsart almalevet nem lehet felhasználni az elkészítésnél?

loreley
loreley Mon, 2012-01-16 15:18

Szia!

A receptben a 10 dkg fahéj ugye csak elírás? :) Még elég kezdő vagyok sütés terén, így gondoltam, megkérdezem..

Csipszi
Csipszi Fri, 2012-11-09 19:31

Nem létezik a 10 dk fahéj, biztosan 10 gr a szükséges.

ildikeszabo
Auringonkukka / ildikeszabo Mon, 2012-01-16 19:55

Szia! Nem, nem elírás, én annyiból csináltam, mert mi nagyon szeretjük a fahéj ízét, de egyébként nem érződik annyira intenzíven. Persze ízlés szerint kevesebbet is lehet belerakni, mondjuk a feléből is meg lehet csinálni! Sok sikert!

768
finomliszt 60 dkg
sütőpor 2 kk
margarin 30 dkg
porcukor 30 dkg
tojás 2 db
1 késhegynyi
fahéj 10 dkg
alma 1 db
almalé 20 ml
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál