Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas kekszek TraRita konyhájából

Fahéjas kekszek TraRita konyhájából
Fahéjas kekszek TraRita konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csatangoltan a neten és rábukkantam :) Fahéjas sütik kapósak nálunk, így máris nekifogtam. Az eredeti recept szerint kanállal kell halmokat rakni, de nekem sikerült golyókat formázni. Igaz nem olvasztott margarinnal dolgoztam :)

Gyorsan elészíthető, finom kekszek. A tányéron látható mennyiséget fél adagból készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A hempergetéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát készítünk.
  2. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kristálycukrot és a fahéjat.
  3. A tésztából golyókat formázunk, megforgatjuk a fahéjas cukorban, sütőpapíros tepsibe tesszük, és 180-200 fokon pár perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 399
elküldve: 2
receptkönyvben: 126
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes keksz, vajas keksz fahéjjal, keksz fahéjjal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eperszeletke
eperszeletke Sat, 2012-09-29 15:32

Nekem az íze annyira nem jött be, de egész adagot csináltam és a gyerekeim egy délután alatt befalták :) A külseje is nagyon szép a fahéjas cukos miatt, és az illat, ami a sütés következménye mennyei. Legközelebb teszek bele pirított mandula, vagy mogyidarabkákat. Köszönjük a receptet!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-09-22 18:26

Kedves Rita!

Finomságos, köszönet érte. A fahéj miatt a közelgő nagy családi ünnepségre ( karácsony), is elkészíthető ugye?
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2012-09-22 20:07

Szia Éva-Anyóca!

Én is az ünnepi időszakra gondoltam, mikor megláttam ezeket a sütiket :) De kellett egy próbát csinálnom, még időben :D És kiállta a próbát!!
Szép hétvégét neked is!
Üdv: Rita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-24 10:49

Kedves Rita!

:-O , akkor jó, egyre gondoltunk.
Köszönöm szépen, a próbád gyönyörű!
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

1184
tojás 2 db
barna cukor 20 dkg
margarin 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 2 tk
finomliszt 60 dkg
0.5 tk
fahéj 1 tk
fahéj 2 ek
cukor 4 ek