r
Nosalty Logó

Kapros zöldbabfőzelék Marcsisef konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Kapros zöldbabfőzelék Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1263 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    761 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    3098 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4156 micro
Összesen 1263 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, feldarabolt, megmosott zöldbabot annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi.
  2. Beletesszük a füstölt szalonnát, fűszereket (só, köménymag, őrölt bors), az apróra vágott hagymát, fokhagymát és fedő alatt puhára főzzük.
  3. Rántást készítünk, amibe belehintjük az apróra vágott kaprot, és a babhoz keverjük.
  4. Amikor felforrt, hozzáadjuk a tejfölt, és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 27865
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Ajánló

Sült húsok, pörköltek, fasírozott mellé kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A zsenge borsófőzelék receptem sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, hogy ezt a receptet is megosztom veletek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek