r
Nosalty Logó

Kapros zöldbabfőzelék Flikflak konyhájából

Flikflak
Kapros zöldbabfőzelék Flikflak konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

367
Kalória
10.4g
Fehérje
32g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
499.9g
Víz
59g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    499.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1413 micro
Összesen 367 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    999.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2827 micro
Összesen 735 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot kevés olajraaz edénybe tesszük.
  2. 1-2 perc után sót hintünk rá, és a vízzel felengedjük, majd lefedve főzni kezdjük.
  3. Forrás után kis lángon főzzük tovább.
  4. Amikor a zöldbab megpuhult, rátesszük az aprított kaprot,és újabb pár perc múltával a tejföl és liszt keverékével behabarjuk.
  5. Pár percig még főzzük tovább, hogy a főzelék besűrűsödjön, és a liszt íze teljesen elfőjön. Amennyiben szükséges, még egy kis vízzel hígítjuk, de eztán újabb pár percre a tűzön hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Mit is kezdhetnék akkor, ha nem vajbabot, hanem csak zöld zöldbabot kapok... Így kezdődött...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek