r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék 7. - tejfölös-fokhagymás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Zöldbabfőzelék 7. - tejfölös-fokhagymás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 936 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1412 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2036 micro
Összesen 234 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    5647 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8144 micro
Összesen 936 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, tetszőleges hosszúságúra feldaraboljuk. (Nagymamám nem vágta, hanem törte.)
  2. Sós vízben, ami épphogy ellepi, megfőzzük.
  3. Az olajból a liszttel világos rántást készítünk, megfuttatjuk benne a zúzott fokhagymát, beletesszük a pirospaprikát, és mindezt a zöldbabhoz keverjük. Pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
  4. Hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, hozzákeverjük a tejfölt, ezzel épphogy felfőzzük, és már kész is.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 158
  • 7 napos nézettség: 1068
  • Össznézettség: 240201
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 15.

Ajánló

Mi bundáskenyérrel szeretjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mert nem kell mindig kaviár... :) Elnézést azoktól, akik úgy vélik, ez a recept nem eléggé rafinált. De ezt most azért szeretném megosztani Veletek, mert én a zöldbabfőzelékbe is "csak" fokhagymát teszek (akár a tojáslevesbe), és így is nagyon finom. Hátha valaki épp ezt az ízt keresi...

Hozzászólások (47)

Szofika

En ezt keresem!Koszi!:) Udv: Szofika

Fahéj

Mondtam én... :) Szívesen! Üdv: Fahéj

Bató Edit

Kedves Fahéj! Ez a recept pont úgy jó, ahogy van, az egyszer? fokhagymával ízesítve. Én is így készítem, csak néha petrezselyem helyett kaprot használok. Mindenki szereti, mert nagyon finom. Érdemes kipróbálni ezt a változatot. Szép napot Neked! Edit.

Fahéj

Kedves Edit! Köszi a meger?sítést. Viszont kaporral még nem próbáltam, de épp itt az id?, hogy úgy is elkészítsem. Majd beszámolok, de le merem fogadni, hogy ízleni fog azzal is.. Neked is szép napot! Fahéj

Törölt felhasználó

Nagyon jo a recept, en is kaporral szoktam elkesziteni. koszike a receptet! Kati

Törölt felhasználó

Végre egy hagyományosan leírt f?zelék.Jó a recept. köszi. Brigi.

Fahéj

Örülök, hogy tetszik. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Sziasztok. Nagyon finom így is. Nekem apukám vidéki és ott cukorral ecettel készítik. Úgy is nagyon finom.

Törölt felhasználó

Fincsi volt :)

dittie22

Isteni!!!!!!!

dittie22

Isteni!!!!!!!

Fahéj

Örülök, hogy ízlett! :)

Vadmalac

Kedves Fahéj! Hát mi pont ezt az ízt kerestük! Nokedlispörkölt-imádó férjem a múltkor 3szor vett bel?le: ez rekordnak számít nálunk a f?zelékevésben. Irtó büszke voltam! Már sül is a dagadó, f? a zöldbab! Pici családomnak isteni vacsi lesz bel?lük ismét! Köszönet! Andrea

Fahéj

Kedves Andrea! Örülök, hogy bevált a recept. :) Mi is nagyon-nagyon szeretjük! És olyan egyszer?, és olyan gyorsan kész van! Nálunk még azok is szeretik, akik amúgy nem valami nagy f?zelékrajongók... Jó sütést-f?zést! Fahéj

8zsuzsa8

A kertemben rengeteg zöldbab terem, amit nem eszünk eg, mélyh?töm. ma is ez lesz az ebéd, maradék pörköltel. Én is így szoktam csinálni. Anyukámtól úgy tanultam, a petrezselymet nem felvágva kell beletenni, hanem cérnával összekötve a f?z?vízhez tenni. Idényben teszek bene egy fél paradicsomot is.

Fahéj

Nálunk a petrezselyem cérnával összekötése a borsólevesnél van, mikor párolom saját levében a borsót. És tényleg más az íze, mint összevágva a végén beletéve. Lehet, egyszer a zöldbabot is kipróbálom, kíváncsi lettem, úgy milyen. :)

8zsuzsa8

Mi pedig a zöldborsónál vágjuk apróra a petrezselymet... A zöldbabot beránatni kell, a zöldborsót leliszetzni. Nem tudom, összegy?jtötte-e már valaki a f?zési szokásokat. Tuom, hogy egyes vidékek régi parszti ételeir?l sok leírás van, de ezek a szokások a városokban is tovább élnek, makacsul. Te milyen vidékr?l származó f?zési szokásokat követsz? Az én anyukám Tolna megyéb?l származik, er?s sváb beütéssel.

Fahéj

:))) "Er?s sváb beütésem" nekem is van, de én a f?zési szokásaim nagy részét Békés megyéb?l hoztam, az egyébként Nagyszalontáról származó nagymamámtól. Viszont sokat tanultam a párom Baranyából származó édesanyjától is. És így igaz, vidékenként változnak a szokások, ugyanaz az étel, és mégis kicsit más mindenütt. A borsót, a karalábét én is lisztezem, a zöldbabot, a karfiolt én is berántom, de a petrezselymet csak a borsólevesnél kötözöm össze. Ja, meg a húslevesnél. :)

berali

Nekünk nagyon "bejött" ez a f?zelék. A 3 éves ugyan ezt is negálja :( , de a 15 hónapos jókat fal bel?le velünk együtt!

Fahéj

Ennek örülök! :) Talán majd a 3 éves is kedvet kap, ha látja, hogy a kistesó milyen jóíz?en eszi. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Most készültem el vele, isteni lett. Köszönjük!

Fahéj

Nagyon szívesen! :)

Törölt felhasználó

szia! én is így csinálom, csak lestyánt teszek mellé. a legjobb. a kaviár különdben sem jó...:-)

Fahéj

Én se szeretem, viszont a zöldbabf?zeléket annál inkább! :))

Törölt felhasználó

ma is megcsináltam. Még mindig finom...:-)

Fahéj

No, ennek igazán örülök. Váljék egészségedre! :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Én mindig így f?ztem a zöldbabf?zeléket,sok fokhagymával,pirospaprika nélkül,friss,vagy szárított kaporral, még finomabb,ha lehet ragozni.

Fahéj

Kaporral én is kipróbálom majd, nagyon szeretem a kapor ízét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.