r
Nosalty Logó

Kolozsvári gombócleves

NS
Kolozsvári gombócleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A gombócokhoz

201
Kalória
5.2g
Fehérje
33.7g
Szénhidrát
2.5g
Zsír
101.5g
Víz
30g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombócokhoz

Összesen 201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombócokhoz

Összesen 1206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombócokhoz

Összesen 40 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2017 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7638.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    6607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    608.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12104 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 1206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A tojásból és a lisztből levestésztát gyúrunk, kinyújtjuk vékonyra, és letakarva pihentetjük, míg a töltelék elkészül.
  2. A leveskockából elkészítjük az alaplét, amibe teszünk még karikára vágott répát, gyökeret, a kockára vágott burgonyát és a maradék petrezselymet.
  3. Amíg ez fő, addig elkészítjük a gombócok töltelékét. A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk, rászórjuk a búzadarát, kevés apróra vágott petrezselymet, majd sózzuk, paprikázzuk. A búzadarának aranyszínűre kell pirulnia. Ha szépen megpirult, akkor hozzáadunk egy kis vizet is, hogy a búzadara kicsit megdagadjon.
  4. A kinyújtott tésztát kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és a közepére teszünk a töltelékből, majd gombócokat formálunk belőlük.
  5. Amikor félfővésben van a burgonya és a zöldségek, akkor beletesszük a gombócokat, és kb. 8-10 percig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p

Az eredeti recept neve Kolozsvári szabógallérleves, de nekem nem sikerültek a "gallérok" ezért gombócokat csináltam. :-)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...