Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolozsvári gombócleves

Kolozsvári gombócleves
Kolozsvári gombócleves
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept neve Kolozsvári szabógallérleves, de nekem nem sikerültek a "gallérok" ezért gombócokat csináltam. :-)

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A gombócokhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból és a lisztből levestésztát gyúrunk, kinyújtjuk vékonyra, és letakarva pihentetjük, míg a töltelék elkészül.
  2. A leveskockából elkészítjük az alaplét, amibe teszünk még karikára vágott répát, gyökeret, a kockára vágott burgonyát és a maradék petrezselymet.
  3. Amíg ez fő, addig elkészítjük a gombócok töltelékét. A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk, rászórjuk a búzadarát, kevés apróra vágott petrezselymet, majd sózzuk, paprikázzuk. A búzadarának aranyszínűre kell pirulnia. Ha szépen megpirult, akkor hozzáadunk egy kis vizet is, hogy a búzadara kicsit megdagadjon.
  4. A kinyújtott tésztát kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és a közepére teszünk a töltelékből, majd gombócokat formálunk belőlük.
  5. Amikor félfővésben van a burgonya és a zöldségek, akkor beletesszük a gombócokat, és kb. 8-10 percig főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 210
elküldve: 0
receptkönyvben: 144
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Wicus

Mióta szakács: 2010.04.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldségleves házi töltött tésztával, töltött gombócos leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

201
csirke alaplé 2 l
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
petrezselyem 1 ek
burgonya 3 közepes db
0 ízlés szerint
finomliszt 125 g
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
búzadara 25 g
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl