r
Nosalty Logó

Joghurtos-kapros uborkaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Joghurtos-kapros uborkaleves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 152 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2216.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1278.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 609 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, hosszában elfelezzük, a magokat kikaparjuk, majd az uborkát szeletekre vágjuk.
  2. Egy serpenyőben az olajon az uborkaszeleteket a sóval, a borssal, a citromlével és a szárított kaporral 3-4 percig dinszteljük. Hűlni hagyjuk.
  3. Az uborkát a friss kaporral pürésítjük, hozzákeverjük a joghurtot, majd kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 45441
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, hűsítő leves forró napokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!