Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kandírozott gyümölcsös panettone Svájcból

Kandírozott gyümölcsös panettone Svájcból
Kandírozott gyümölcsös panettone Svájcból
60 perc / sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a panettonénak a sütése abból az időszakból ered, amikor több panettone recepttel is próbálkoztam. Belemélyedtem a panettone történelmi folyamatába, és azt gondoltam, hogy megtaláltam az IGAZI receptet. Sőt mivel környezetünkben több olasz "mammák" élnek, beazonosíttattam egynéhánnyal eme receptet, és optimáltattam a hozzávalókat, illetve az elkészítési folyamatot. Ilyen háttérrel csakis a legjobb panettone kell, hogy szülessen. Mondták is, hogy a mázas fazékban sütés a legjobb, de olvadástól féltettem a fazekam fülét, így maradtam a cserépnél. Fontos tudnivaló, hogy a cserépben sütés optikai szempontból utolérhetetlen, de figyelni kell a cserép kiválasztásánál arra, hogy  egyenes oldalú cserépedényben, vagy kisebb cserepekben süssük. A képen látható panettone testéhez képest igen nagy fejűre nőtte ki magát, és mikor kivettem a buckát, nem bírt önállóan a saját lábán megállni. Megdőlve is nagyon finom lett, különben nem tárnám a receptet nyilvánosságra. Viszont az igazi, tésztájában hosszúszálú, és illatában meghamisítatlan panettonéig kell még néhány kört futnom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Azért használtam porélesztőt, mert kenyérdagasztó keverte, és ugyanott nőtt nagyra, de az elkészítés leírása a hagyományos módra utal. Ha akarsz, vegyél 1 cs száraz élesztőnek megfelelő friss élesztőt, az kb. 25 g.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze a cukorral, élesztővel, sóval, a citrom héjával, és a vaníliával.
  2. A puha margarint darabolva adjuk hozzá, és lépésenként a tojásnak a sárgáját, miközben adagoljuk hozzá a langyos vizet. Addig keverjük-kavarjuk  a tésztát, míg fényét nem nyeri.
  3. Takarjuk le, és jó egy órát hagyjuk nyugodni. Ezután adjuk  hozzá a kandírozott gyömölcsöket, és megint hagyjuk a tésztát  letakarva fél órára magára.
  4. Egy 16 cm-es cserepet áztassunk vízbe, béleljük ki sütőpapírral, rakjuk bele a megint átgyúrt tésztát.
  5. Kelesszük olyan sokáig, míg derekasan meg nem nő. Vágjunk a közepébe egy keresztet, és nyomjuk bele a darab vajat.
  6. Sütési ideje kb. 1 óra, 180-200 C-on. (Magam kevésbé tartom be az ajánlott sütési időt és fokot, szúró, néző és szagpróbára hagyatkozom.

 

 


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 962
elküldve: 4
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sera

Mióta szakács: 2011.11.12.
2 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mazsolás-citrusos kalács, karácsonyi mazsolás kelt tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

susa1
susa1 Fri, 2011-12-09 12:38

At first could not find Heathcliff. If he was not at home before Catherine is north face jackets on sale Lalilata, nobody, then, later on he was ten times worse. Besides myself, even if no one is willing to call out to him dirty children, and no one called him one week to a bath; like him so much soap and water, children rarely have a natural interest. Therefore, regardless mention his already full of mud and dust of a dress to wear for three months, and never combed his thick hair, his face and hands covered with a layer of black. He came into the room is to see such a beautiful and elegant young lady, not as he expected, with his worthy of a disheveled man, he had hidden in the high-backed chair behind."Heathcliff not here?" She asked, to take off her gloves, exposing her to stay in the house because it does not do whatever and particularly white fingers.

596
finomliszt 40 dkg
instant élesztő 1 tasak
cukor 10 dkg
0 ízlés szerint
citromhéj 1 teáskanál
vanília 1 db
vaj 12 dkg
tojássárgája 6 db
víz 1.25 dl
kandírozott narancshéj 2.5 dkg
kandírozott ananász 2.5 dkg
mazsola 10 dkg