Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kaliforniai paprikás-gombás szósz

Kaliforniai paprikás-gombás szósz
Kaliforniai paprikás-gombás szósz
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre szép csirkemell-filét kaptam. Tejszínes szószt szeretett volna a család, de a színét és az ízét, a kaliforniai paprikával és kurkumával változtattam.

Körete kettős lett: főtt burgonya és makaróni, és mégis nagyon finom volt együtt.:-)

Sajnos nem kaptam akkor habtejszínt, 30 %-osat - se házi tejszínt, ezért kénytelen voltam ehhez a variációhoz fordulni (főzőkrém), ami finom volt, kisegített a bajban :-).

Természetesen lehet csak makaróni, vagy csak főtt burgonya a köret.

Ennyi volt a finom szószos, kétköretes ebédünk története, tárkonyos zöldbableves után, sikeresen, kétszeri étkezésre elfogyott :-).

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bor vagy finom házi szörp.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben feltesszük főni, forrástól kb. 20 perc, kikapcsoljuk, vízben hűl ki, majd leöntjük róla a vizet, és pucojuk, negyedeljük, melegen tartjuk.
  2. Az olajon a hagymát, fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, beletesszük a csirkemell-filé csíkokat, és fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
  3. Beletesszük a sót és az őrölt borsot, a szeletelt gombát, a kaliforniai paprikát, petrezselymet, kurkumát, vizet, és egy-két keverés után fedő alatt főzzük.
  4. Kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük, és megkóstoljuk, puha-e.
  5. Közben feltesszük a sós, olajos vizet a tésztának forrni.
  6. Ha a szósz kész, beleöntjük a krémtejszínt, és összeforraljuk, majd kikapcsoljuk, tálalásig melegen tartjuk.
  7. A makarónit az előírás szerint főzzük ki, leszűrjük, és tálaljuk a negyedelt főtt burgonyával, és a kurkumás-tejszínkrémes csirkemell-filés szósszal.
  8. Tálaljuk: kaliforniai paprikával, zöldpaprikával.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 441
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemellfilé zöldséges tejszínszószban, kétköretes csirkemell-filé tejszínes szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1041
olívaolaj 1 ek
főzőhagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
csirkemell filé 60 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
gombakonzerv 34 dkg
piros kaliforniai paprika 2 db
kurkuma 3 kk
víz 2 dl
petrezselyem 1 csokor
növényi habtejszín 2 dl
burgonya 12 közepes db
makaróni 500 g
piros kaliforniai paprika 1 db
zöldpaprika 1 db