Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gombás sertésszűz

Tejszínes-gombás sertésszűz
Tejszínes-gombás sertésszűz
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikáns, savanykás ízek kedvelőinek ajánlom ezt az ételt.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készíthetjük csiperke gombából is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, és megsütjük benne a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk. Ha megsült, kiszedjük a serpenyőből.
  2. A hús zsírjában megdinszteljük  az apróra vágott hagymát.
  3. Beledobjuk a vékony csíkokra vágott ecetes uborkát és a gombát. Puhára pároljuk. Hozzátesszük a húst.
  4. Ráöntjük a tejszínt, a mustárt és pár percig  kevergetve főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 241
elküldve: 4
receptkönyvben: 356
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns sertésszűz, sertésszűz pikáns szószban

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veronika77
veronika77 Fri, 2015-03-13 23:19

Egyszerűen.... nagyon finom :)! Köszönöm a receptet! Biztos, hogy az egyik kedvenc lett!

bgjulia
bgjulia Sat, 2011-06-25 12:21

Nekünk is nagyon izlett. Én kevesebb húst és több gombát raktam bele. Szerintem csirke- vagy pulykamellel is ki fogom próbálni. Üdv : Júlia

oszlács éva
oszlács éva Sat, 2009-12-12 17:59

A mai napon elkészítettem,és csak pozitívan tudok nyilatkozni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Igaz nem tartozik az olcsó kategóriás ételekhez,de megérte.Köszi a receptet.Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-03-24 20:08

Nagyon ízlett az étel! Igaz én a gombát kihagytam belőle párom örömére :) de így is jó lett! Igazán pikáns ízt adott az uborka és a mustár párosítása. Szeretjük az ilyen különleges ízeket. Várjuk a további finomságokat! :)

292
sertésszűz 50 dkg
vaj 2 ek
vöröshagyma 2 db
laskagomba 20 dkg
mustár 2 ek
főzőtejszín 2 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
csemegeuborka 3 db