Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gombás csirke Holdanyótól

Tejszínes gombás csirke Holdanyótól
Tejszínes gombás csirke Holdanyótól
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő szakácsként kipróbáltam pár zacskós ételt. Nem nagyon ízlettek, de az egyik, amit azóta már nem is lehet kapni, a "Tejszínes gombás ragu", az bizony igencsak elnyerte a tetszésemet, és páromét is.

Később szerettem volna magam elkészíteni, amibe tudom, hogy mit teszek. Ezt a receptet találtam, és mondhatom sokkal finomabb lett, mint korábban a zacskós!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagymát pirítunk, majd ezt a levessel 10 percig főzzük.
  2. Beletesszük a szeletekre vágott csirkemellet és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Puhára pároljuk a húst.
  3. Az olvasztott vajjal elkeverjük a lisztet, behabarjuk tejszínnel, majd 10 percig főzzük.
  4. A húslevest átszűrjük, a maradékot is átpasszírozzuk. Beleöntjük a mártásba, valamint a megmosott, felaprított gombát is. Felfőzzük, majd citromlével ízesítjük.
  5. Tálaláskor szépen a húsra halmozzuk a mártást. 
  6. Köretnek rizst szoktam készíteni hozzá.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 997
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Holdanyó

Mióta szakács: 2013.02.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás csirkemell, tejszínes csirke, citromos csirke tejszínesen gombával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

535
csirkemell filé 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas alaplé 2.5 dl
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
habtejszín 2.5 dl
gomba 250 g
citromlé 1 tk