r
Nosalty Logó

Kalácstorta 2. -almakrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kalácstorta 2. -almakrémes
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    154.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.5 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 4165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almalevet a tejjel összeforraljuk.
  2. Az étkezési keményítőt pici vízben feloldjuk, majd a felforrt tejes almaléhez öntjük, és gyorsan kevergetjük. Összeforraljuk.
  3. A kész krémet kihűlésig keverjük, hogy szép fényes legyen. Amikor kihűlt, belekeverjük a felvert tejszínt.
  4. Az almát megpucoljuk, és szép cikkekre vágjuk (nem kell vékonyan). Vizet forralunk, és a forrásban lévő vízbe tesszük a mazsolával együtt, és 2 perc alatt roppanósra főzzük. Ha kész, leszűrjük.
  5. Amikor kihűlt, fahéjat és cukrot teszünk rá, és összekeverjük.
  6. A kalácsot felszeleteljük kb. 1,5 cm vastagra, és mindkét oldalát megpirítjuk.
  7. Ha kész, elkezdjük a rendezését. Fogunk egy kerek tortaformát, és lerakunk egy sor kalácsot, majd ráöntjük az almát, és tömörítjük. Erre megint kalács következik, és megint tömörítjük (azaz jól összenyomkodjuk).
  8. Ráöntjük a tejszínes almakrémet.
  9. Mehet a hűtőbe. (Minél tovább áll, annál jobb.)
  10. Ízlés szerint díszíthetjük.
  • Tepsi mérete: 26
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5706
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 22.

Ajánló

Bárkinek, bármikor, főleg, ha nincs kedved sütni. Bármilyen más gyümölccsel is jó, pl.körte.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósomék házassági évfordulójára készítettem. Nagy sikere volt, mert nagyon hamar el is fogyott. A képen az első példány látható, mivel nem volt sok időm a hűtésére, ezért látható a "folyás". Azóta már több példány is készült belőle, mert a lányom nagyon imádja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...