Kalácstorta 2. -almakrémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
521
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
4165
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
42.7g alma20 kcal
-
21.4g kalács78 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.3g mazsola13 kcal
-
8.5g almalé4 kcal
-
4.3g tej2 kcal
-
1.7g étkezési keményítő7 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
12.8g habtejszín37 kcal
Összesen
178
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 157.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
521
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 154.7 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3489.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 885 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 869 mg
-
Nátrium 1340 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 657.5 g
-
Cukor 353 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1263.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 889 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 584 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 847 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 104 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 473 micro
Összesen
4165
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
-
1 kg alma
-
fahéj ízlés szerint
-
10 dkg mazsola
-
2 dl almalé
-
1 dl tej
-
40 g étkezési keményítő
-
10 dkg cukor
-
300 ml habtejszín
Elkészítés
- Az almalevet a tejjel összeforraljuk.
- Az étkezési keményítőt pici vízben feloldjuk, majd a felforrt tejes almaléhez öntjük, és gyorsan kevergetjük. Összeforraljuk.
- A kész krémet kihűlésig keverjük, hogy szép fényes legyen. Amikor kihűlt, belekeverjük a felvert tejszínt.
- Az almát megpucoljuk, és szép cikkekre vágjuk (nem kell vékonyan). Vizet forralunk, és a forrásban lévő vízbe tesszük a mazsolával együtt, és 2 perc alatt roppanósra főzzük. Ha kész, leszűrjük.
- Amikor kihűlt, fahéjat és cukrot teszünk rá, és összekeverjük.
- A kalácsot felszeleteljük kb. 1,5 cm vastagra, és mindkét oldalát megpirítjuk.
- Ha kész, elkezdjük a rendezését. Fogunk egy kerek tortaformát, és lerakunk egy sor kalácsot, majd ráöntjük az almát, és tömörítjük. Erre megint kalács következik, és megint tömörítjük (azaz jól összenyomkodjuk).
- Ráöntjük a tejszínes almakrémet.
- Mehet a hűtőbe. (Minél tovább áll, annál jobb.)
- Ízlés szerint díszíthetjük.
- Tepsi mérete: 26
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5706
- Feltöltés dátuma: 2010. május 22.
Ajánló
Bárkinek, bármikor, főleg, ha nincs kedved sütni. Bármilyen más gyümölccsel is jó, pl.körte.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Anyósomék házassági évfordulójára készítettem. Nagy sikere volt, mert nagyon hamar el is fogyott. A képen az első példány látható, mivel nem volt sok időm a hűtésére, ezért látható a "folyás". Azóta már több példány is készült belőle, mert a lányom nagyon imádja.