Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almatorta Churros konyhájából

Almatorta Churros konyhájából
Almatorta Churros konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor kedvet kapok az almához, ezt a tortát szoktam készíteni, mert nagyon könnyű és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A cukrot, a tejet, 4 almát (meghámozva, feldaraolva), a tojást és a citrom reszelt héját botmixerrel összekeverjük.
  3. A lisztet a sütőporral átszitáljuk, és az almás, pépes masszához keverjük, hogy homogén legyen.
  4. Kivajazott, kilisztezett kerek sütőformába öntjük, és 30 percen keresztül sütjük.
  5. Közben a maradék almát meghámozzuk, felcikkezzük, majd a már nagyon finom illatú tészta tetejére sorakoztatjuk, megkenjük baracklekvárral, és még 20 percig sütjük.
  6. Sütőformában hagyjuk kihűlni, és már lehet is enni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 711
elküldve: 3
receptkönyvben: 254
elkészítve: 8/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Churros

Mióta szakács: 2011.10.14.
2 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű almatorta, baracklekváros almatorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reno77
Reno77 Tue, 2014-05-06 14:34

Szia!
Megcsináltam rízsliszttel, rízstejjel és nyírfacukorral. Tökéletes lett! :)
Isteni finom! Én még egy kis fahéjat is szórtam a tetejére és lekvár nélkül csináltam.
Így tej, liszt és cukormentes lett.

bakfitty
bakfitty Fri, 2013-04-19 22:18

Ma csináltam meg, épp 6 almám volt itthon. És mindenkinek nagyon ízlett! A végére már ki is hűlt rendesen. :-) Muszáj volt előbb megkóstolni! Köszi a receptet!

TunyaCsáp
TunyaCsáp / TunyaCsáp Sat, 2013-01-05 14:12

Régóta szerettem volna csinálni ilyen tejes pitét, imádom. Egyszer egy szállodában ettem desszertként felszolgálva, ott annyira nem ízlett, mert furcsállottam is az állagát. Ennek is folyós az állaga de nagyon finom lett. Köszönöm.

keriandi
keriandi / keriandi Sat, 2012-12-08 22:45

Ma sütöttem meg másodszorra és nagyon jó lett megint. El kell áruljam, hogy én mindjárt dupla adagot sütöttem és nem bántam meg, mert így is nagyon hamar elfogyott. Köszi a receptet!!

dzsorsi
Dzsorsi / dzsorsi Sun, 2011-11-20 19:30

Szia, most ettük meg az első szeletet, nagyon finom lett és valóban nagyon könnyű összedobni :)
Én egy picit megspékeltem egy marék dióval és ánizzsal, fahéjjal ízesítettem pluszban.
Köszi a receptet!

Churros
Churros / Churros Sun, 2011-11-20 20:12

Szia, nagyon örülök, hogy ízlik! Jól hangzik az ánizs, mandula, fahéj mix hozzá:)

553
cukor 170 g
finomliszt 130 g
tej 225 ml
alma 6 db
tojás 1 db
sütőpor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 3 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál