r
Nosalty Logó

Kalácstölcsér sonkás tojássalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Kalácstölcsér sonkás tojássalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kalácshoz

A salátához

Összesen 374 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kalácshoz

A salátához

Összesen 2234 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kalácshoz

A salátához

Összesen 235 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 374 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4806.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    3166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 2234 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A salátához

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot. Ráöntjük a 3 ek olvasztott vajat és a két kanállal a felvert tojásból (a maradék vaj és tojás a kenéshez kell).
  2. A tejet lassan hozzáöntve rugalmas, lágy tésztát gyúrunk. Ha kész, letakarjuk, és egy órát pihentetjük.
  3. Közben megcsináljuk a tölcséreinket: ehhez szükségünk lesz 3 A4-es méretű lapra, amik kicsit keményebbek, mint a nyomtatópapír. Női magazinok fedlapja tökéletes! :) Mindegyiket félbevágjuk, és tölcsért formázunk belőlük. A tetején és az alján tűzőgéppel rögzítjük, majd kívülről bevonjuk alufóliával. Egy-egy tölcsérnek akkorának kell lennie, mint egy átlag fagyis tölcsérnek.
  4. Ha a tészta megkelt, 6 egyforma részre vágjuk, és lisztezett felületen hosszú kígyókat sodrunk belőlük.
  5. Fogjuk a tölcséreket, és egyesével megkenjük őket a maradék olvasztott vajjal. Óvatosan rátekerünk egy-egy tésztakígyót spirálisan úgy, hogy a szélek picit fedjék egymást (mint a kürtöskalácsnál).
  6. Ha kész, az egyik oldalukat (ami felül lesz) lekenjük a maradék tojással, és szórunk rá egy kis szezámmagot (vagy mákot, vagy amihez kedvünk van).
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz, és át nem sül.
  8. Lehúzzuk a tölcsérekről, és hagyjuk kihűlni.

A salátához

  1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. A sárgájukat kivesszük, egy külön tálba tesszük. A fehérjét apró kis kockákra vágjuk.
  2. A maradék sonkát is apró kockákra vágjuk, a fehérjéhez adjuk.
  3. A sárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tormát, a majonézt és a snidlinget, sózzuk, borsozzuk.
  4. A két tál tartalmát összekeverjük.
  5. Kiskanál segítségével a tölcsérekbe töltjük a sonkás-tojássalátát, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19790
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 26.

Ajánló

Ha vendégeket várunk, érdemes az utolsó pillanatban összeállítani, hogy a krém ne áztassa el a tésztát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem igazán az én ízlésem ez a recept, de a pinteresten úgy megtetszett, hogy megcsináltam, csak változtattam ezt-azt az eredeti recepten. Egy biztos - a húsvét összes íze egy tölcsérben. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gyönyör?!

Aurélia

Kedves Dacota! Óriási ötlet ez a roló-tölcsér! Gratulálok! Eddig sose vállalkoztam roló készítésre, eszköz híján. Na, majd most! Kellemes húsvétolást! Aurélia

Aurélia

Valóban elkészítettem. Az én ízlésem és szokásaim szerint a vaj túl sok, nehéz lenne a tészta ilyen mennyiség? lisztb?l. Így aztán megfeleztem, jó lett. No meg a cukrot is soknak találtam. Nem is raktam bele egy grammot se. Végül is ennek egy sós típusú kalácsnak kellene hogy legyen, ha már a töltelék ilyen. Viszont a rolóforma jól bevált, vendégeknek készítettem, nagyon mutatós volt.

Ledebaba

A cukor az éleszt?nek kell, mert azok a metabolizmusukhoz azt használják fel, ami azért jó, azaz szükséges, mert akkor fognak nagy buborékokat fújni, amit?l leveg?s lesz a tészta. Illetve minden sósba kell egy kis édes, mert sokkal intenzívebbé teszi az ízét, tulajdonképpen a cukor a leg?sibb ízfokozó :)

Aurélia

Kedves Szakács Kollega! Magamtól is tudom, hogy az éleszt? felfuttatásához kell a cukor, de nem 1,5 ev?kanál. Ahhoz pont elég egy mokkáskanálnyi/avagy 1 kockacukornak megfelel? mennyiség. Az éleszt? metabolizmusához, magyarul anyagcseréjéhez ennyi pont elég, a többi már csak a tésztát teszi édessé. Egyébként meg én fordítva ismerem a tészták "lelkivilágát", amely szerint minden édesbe kell egy kis só is ! De csinálhatja mindenki a legjobb meggy?z?dése szerint, kioktatás nélkül is! Üdvözlettel: Aurélia

Törölt felhasználó

Gyönyör?séges.....jó ötlet, de nem praktikus!!! A krém nekem híg lett, sok bele a tejföl.....folyott....nem lehetett kultúráltan enni......a tészta ehhez a krémhez így kemény, én kosárkákba töltöttem, legközelebb csak majonézt teszek bele....Az ízvilága remek...

nagyné gizike

K?szi akalácst?lcsér sonkás Tojássalátaval receptett meg csinálom okvetlen nagyon tetszik bizok benne hogy fincsi lesz

Hozzávalók

A kalácshoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.