r
Nosalty Logó

Kalácstölcsér sonkás tojássalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Kalácstölcsér sonkás tojássalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kalácshoz

A salátához

Összesen 374 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kalácshoz

A salátához

Összesen 2234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kalácshoz

A salátához

Összesen 235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 374 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4806.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    3166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 2234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A salátához

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot. Ráöntjük a 3 ek olvasztott vajat és a két kanállal a felvert tojásból (a maradék vaj és tojás a kenéshez kell).
  2. A tejet lassan hozzáöntve rugalmas, lágy tésztát gyúrunk. Ha kész, letakarjuk, és egy órát pihentetjük.
  3. Közben megcsináljuk a tölcséreinket: ehhez szükségünk lesz 3 A4-es méretű lapra, amik kicsit keményebbek, mint a nyomtatópapír. Női magazinok fedlapja tökéletes! :) Mindegyiket félbevágjuk, és tölcsért formázunk belőlük. A tetején és az alján tűzőgéppel rögzítjük, majd kívülről bevonjuk alufóliával. Egy-egy tölcsérnek akkorának kell lennie, mint egy átlag fagyis tölcsérnek.
  4. Ha a tészta megkelt, 6 egyforma részre vágjuk, és lisztezett felületen hosszú kígyókat sodrunk belőlük.
  5. Fogjuk a tölcséreket, és egyesével megkenjük őket a maradék olvasztott vajjal. Óvatosan rátekerünk egy-egy tésztakígyót spirálisan úgy, hogy a szélek picit fedjék egymást (mint a kürtöskalácsnál).
  6. Ha kész, az egyik oldalukat (ami felül lesz) lekenjük a maradék tojással, és szórunk rá egy kis szezámmagot (vagy mákot, vagy amihez kedvünk van).
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz, és át nem sül.
  8. Lehúzzuk a tölcsérekről, és hagyjuk kihűlni.

A salátához

  1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. A sárgájukat kivesszük, egy külön tálba tesszük. A fehérjét apró kis kockákra vágjuk.
  2. A maradék sonkát is apró kockákra vágjuk, a fehérjéhez adjuk.
  3. A sárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tormát, a majonézt és a snidlinget, sózzuk, borsozzuk.
  4. A két tál tartalmát összekeverjük.
  5. Kiskanál segítségével a tölcsérekbe töltjük a sonkás-tojássalátát, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 738
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24935
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 26.

Ajánló

Ha vendégeket várunk, érdemes az utolsó pillanatban összeállítani, hogy a krém ne áztassa el a tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem igazán az én ízlésem ez a recept, de a pinteresten úgy megtetszett, hogy megcsináltam, csak változtattam ezt-azt az eredeti recepten. Egy biztos - a húsvét összes íze egy tölcsérben. :)

Hozzávalók

A kalácshoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?