r
Nosalty Logó

Húsvéti fonott kalács Ágitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agi8505
Húsvéti fonott kalács Ágitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4780 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5279.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    2367 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    872.9 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    699 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 4780 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 dl langyos tejből, 1 tk cukorból, az élesztőből és 20 dkg lisztből tejföl sűrűségű kovászt készítünk, majd kelesztjük kb. 10-15 percig.
  2. Amikor jó a kovász, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Jól kidagasztjuk, majd fél órát kelesztjük.
  3. Kelés után a tésztát 4 felé vágjuk (2 kalács lesz belőle), majd kisodorjuk a tésztát, ezután megfonjuk a kalácsot. Utána a tepsiben kelesztjük 30 percig.
  4. Lekenjük tojással, majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 637
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 93063
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti fonott kalács Ágitól
agi8505 20 recept

Ez volt életem első fonott kalácsa. A családnak nagyon ízlett, azóta mindig ilyet kell sütnöm. Először kicsit féltem a négyes fonástól, de a neten talált videók alapján gyorsan megtanultam. Nagyon finom! Ízlés szerint készíthetjük sósra és édesre is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!