Húsvéti fonott kalács Ágitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
agi8505

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1195
Kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
4780
Kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1319.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
1195
Kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.1 g
Zsír
-
Összesen 70.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5279.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 374 mg
-
Kálcium 798 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1452 mg
-
Nátrium 2367 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 872.9 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 235.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 699 micro
-
Kolin: 414 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 667 micro
Összesen
4780
Kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
267
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 2 dl langyos tejből, 1 tk cukorból, az élesztőből és 20 dkg lisztből tejföl sűrűségű kovászt készítünk, majd kelesztjük kb. 10-15 percig.
- Amikor jó a kovász, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Jól kidagasztjuk, majd fél órát kelesztjük.
- Kelés után a tésztát 4 felé vágjuk (2 kalács lesz belőle), majd kisodorjuk a tésztát, ezután megfonjuk a kalácsot. Utána a tepsiben kelesztjük 30 percig.
- Lekenjük tojással, majd megsütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 621
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 89442
- Feltöltés dátuma: 2012. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

agi8505
20 recept
Ez volt életem első fonott kalácsa. A családnak nagyon ízlett, azóta mindig ilyet kell sütnöm. Először kicsit féltem a négyes fonástól, de a neten talált videók alapján gyorsan megtanultam. Nagyon finom! Ízlés szerint készíthetjük sósra és édesre is.
Hozzászólások (53)
Szia Ági! Tetszik a recepted. Sokat sütök, f?zök, de a kalács csak most került porondra. Kérlek segíts nekem! Hogy is van ez? 4 felé vágom, két kalács lesz bel?le, kisodrom, megfonom. El?re is köszönöm! Én is ilyen (vagy legalább hasonló) mosolygós kalácsot szeretnék sütni. Üdv: KissAnett
Szia! Nem tudom hogy lehet-e itt linket megosztani, de én innen tanultam meg anno a fonását. (kb. a 2. perct?l látható a fonás) Els?re bonyolultnak t?nik, de gyorsan meg lehet tanulni. Leírni kicsit bonyolult lett volna. Sok sikert a sütéshez! Remélem sikerül! (A só-cukor arányával lehet variálni, ki milyet szeretne :D ) Üdv: Ági http://www.youtube.com/watch?v=QyiyNqCJ84Y&feature=related
Köszönöm! Nagyon jó a videó! KissAnett
Kedves Ági! Szerinted, ha mindent beledobok a kenyérsüt? gépbe és a dagasztó- keleszt? programot választom jó lehet? "Megspórolva" a kovászolást. Köszönöm szépen. Üdv, B.Kati
Szerintem nem rontod el, ha így csinálod. Elvileg ugyanannak kell a végeredménynek lennie. :D Sok sikert! Üdv: Ági
ja, azt az el?bb nem írtam, hogy persze sütés rendesen fonás után süt?ben Kati
Ági, nagyon köszönöm, pénteken kipróbálom. Szinte az összes kalács receptet megnéztem itt a nosalty-n, de a Tiéd tetszik a legjobban, köszönöm! Áldott Ünnepet! Kati
Kedves Ági! Nagyon köszönöm a receptet így húsvétkor, és a linkért meg külön köszönet. A linket külön elmentettem, nehogy törl?djön véletlenül! A kalácsot szombaton elkészítem! Üdv: Mariann
Szia! Az idén nem akartam kalácsot sütni,de most már fogok!Köszönöm a receptet külön hála a linkért! kellemes húsvétot neked!
http://www.youtube.com/watch?v=YFTjyGXcP_0&feature=endscreen&NR=1 én itt tanultam
Szia Ági! Köszönöm a receptet! :-) 1 órával ezel?tt lettem kész életem els? kalácsával. A második még sül! :-) Állaga, ízre tökéletes. Bátran ajánlom mindenkinek! Üdv: Lisa_31
Szia! Köszi a receptet! Ma megsütöttem,isteni finom lett :-) Nagy kedvenc lesz:-) Kellemes Húsvétot neked!! Üdv.Bea
Szia, köszi a receptet, megcsinaltam, megkelt oriasira, kivancsi leszek, hogy izlik. :-)
Szia! Most csinálnám, de elakadtam.. A kovászhoz való lisztet az 1 kg-ból vegyem ki, vagy azon kívül kell hozzá még 20 dkg?? Esetleg valaki, aki már elkészítette? Köszi a segítséget el?re is! Üdv,Emmi
Igen, az 1 kg-ból kell kivenni. sok sikert! :D
Szia! Én is most csinálom:-) Szerintem az 1 kg-ból kell elvenni a 20 dkg-ot, én legalábbis így csináltam. Épp most megyek fonni:-) Nagyon izgulok, életem els? kalácsa, remélem sikerülni fog! Mona
Köszi, úgy csináltam! :))
Most megyek, és én is megsütöm ismét! :D
Ági segits légyszí! Ha 4 felé veszem a tésztát, 4 kalács lesz bel?le?
Jajj megnéztem a videót,már értem 2 db lesz bel?le:-)
Nem, két kalács lesz bel?le. Mindegyikb?l hosszú rudat kell sodorni, és 2-2-t kell összefonni. Az oldal alján van egy link, én az alapján szoktam fonni a kalácsokat. Remélem tudtam segíteni. :)
Szia Ági! A tepsiben való kelesztést már meleg helyen (süt?ben) kell végezni? Köszi a válaszod! Üdv, Kriszti
Én le szoktam takarni konyharuhával, de nem kell süt?be rakni még.
Kedves Ági! kész lettem a kalácsoddal. :) hát valami isteni könny? és finom!!!! annyira jól sikerült, hogy neki is estünk és meg ettük az egészet. Most neki állok egy újabb adagnak , hátha marad bel?le holnapra is.