Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakasherepörkölt kapros - juhtúrós galuskával

Kakasherepörkölt kapros - juhtúrós galuskával
Kakasherepörkölt kapros - juhtúrós galuskával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan idegenkednek néhány állati alkatrésztől, például: a diszdó lába, az orra, a nyelve vagy a füle és a farka. Merre járt és mire használta az állat? Az általam felhasznált nyersanyag is hasonló reakciót váthat ki, de az előítéleteket félretéve érdemes megkóstolni, annak ellenére, hogy ritkán lehet hozzájutni.

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A galuskához

ajánlat

Salátával, savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakasherét kb. 5 percig forró vízben tartjuk majd a vizet leöntve, hidegvízbe tesszük, így könnyen megszabadíthatjuk a hártyától.
  2. A  füstölt szalonnát felkockázzuk majd zsírjára sütjük, a szalonnát félretesszük és a zsírjában szalma sárgára dinszteljük a vöröshagymát.
  3. A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, összekeverjük, majd jöhet az apróra vágott gomba, paprika, paradicsom,  fokhagyma, és a legvégén beleöntjük a vörösbort. Fedő alatt pároljuk (szükség esetén kevés vizet öntünk hozzá).
  4. 30 percnyi főzés után jöhet a megtisztított kakashere. Óvatosan összekeverjük és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
  5. Közben a galuskát kiszaggatjuk, kifőzzük. Tejfölt, juhtúrót, az apróra vágott kaprot összekeverjük, és ebbe forgatjuk a leszűrt galuskát.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 255
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakasherepörkölt, kakasherepörkölt juhtúrós-kapros nokedlivel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Sun, 2014-05-11 14:19

Kész! :) Nemcsak hogy kész! De el is fogyott! :D Köszönöm a receptet, elmentettem. Különösképpen a nokedli miatt, mert ennyire finomat még sosem ettünk. Ja, a herével kapcsolatban... az iciri-piciri kiskakas herét lehetetlen megpucolni a hártyától, szóval, akinek nem sikerül pulykát vennie, az úgy fog járni mint én...azaz hártyástól főztem meg. Semmi gond sem volt így sem. Fincsi kaja és nem fogyókúrás! <3

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Wed, 2014-05-14 15:53

Kedves Marcsi.
Örülök, hogy ízlett a kakashere pörkölt ezzel a galuskával. A here méretről csak annyit, ne az említett multinál vásárold, hisz ott a "legkisebb is számít"!!!
További szép hetet kívánok.
Üdv. Marcsi

liszizsuzsi
liszizsuzsi Thu, 2013-06-20 14:44

Nagyon régen ettem egy étteremben, pandúr pörkölt néven találtam az étlapon. Marcsi receptje szerintem tökéletes, hál' istennek van egy baráti család, ahol szívesen esznek ilyesmit, nekik fogom legközelebb elkészíteni pont így.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2013-06-21 15:57

Kedves liszizsuzsi.
Köszönöm az elismerést. Bátran készítsd el a barátaidnak, le fogod őket nyűgözni.
Sok sikert és kellemes hétvégét kívánok.
Üdv. Marcsi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2011-10-21 15:16

Kedves Teri!
Kérdés, hol laksz? Nagyvárosokban könnyebb beszerezni. Az alapanyagok beszerzése általában a férjem feladata, előzetes egyeztetés alapján.(vagyis ha talál valami finomságnak valót, akkor felhív és megkérdi vegyen e?)
Ő azt mondja, hogy baromfiboltokban néha szokott lenni, néha rendelésre beszerzik.
Ritka csemege és az ínyenc is kevés!
Köszönöm az érdeklődést. Kellemes hétvégét kívánok.
Üdv. Marcsi

tessza
Tessza / tessza Fri, 2011-10-21 22:22

Kedves Marcsisef!
Köszönöm az információt, feltétlenül utána fogok nézni. Mindenféleképpen ki szeretném próbálni. Köszönöm a receptet. Nagyon szuper vagy, amiért ilyen ínyenc receptet megosztottál velünk. Kellemes hétvégét. Köszönettel: Teri

tessza
Tessza / tessza Fri, 2011-10-21 14:16

Kedves Marcsishef!
Én egyáltalán nem idegenkedem ettől a receptől sem. Sőt! Ugyan még nem ettem, de nagyon szívesen megkóstolnám. Érdeklődöm, hogy hol lehet ilyen alapanyagot beszerzni. Én még sehol nem találkoztam vele. További kellemes napot kívánok! Teri

1248
kakas 1 kg
gomba 10 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
vörösbor 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
paprika 1 db
paradicsom 1 db
hegyes erős paprika 2 db
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
tojás 2 db
finomliszt 40 dkg
tejföl 3 ek
juhtúró 15 dkg
kapor 0.5 csokor