r
Nosalty Logó

Rugós kakas bakonyi módra

Olaszné Anci
Rugós kakas bakonyi módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

760
Kalória
39.6g
Fehérje
27g
Szénhidrát
54.4g
Zsír
257.5g
Víz
183.2g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6076 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 760 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.5 g

Zsír

  • Összesen
    435.3 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6002.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    3252 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    2060.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    123 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1027 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1108 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 6076 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    69 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát rózsaszínűre sütjük, kiszedjük a zsírból.
  2. A feldarabolt kakast egyenként lisztbe forgatjuk, a szalonnazsírban elősütjük.
  3. A visszamaradt zsírban átpirítjuk a vörös- és fokhagymát.
  4. Rátesszük a fűszerpaprikát, átforgatjuk, és ráöntünk egy pohár vizet, nehogy megégjen.
  5. Beletesszük a lábasba az elősütött húsokat, a paradicsomot, a zöldpaprikát.
  6. Vízzel felöntjük, hogy ellepje, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  7. Ha félig megpuhult, beletesszük a gombát, füstölt szalonnát.
  8. Főzés közben ha kell, a vizet pótoljuk.
  9. A tejfölt 2 csapott evőkanál liszttel, pici vízzel csomómentesre keverjük.
  10. Ha teljesen megpuhult a húsunk, a tejföllel nyakon öntjük.
  11. Összeforraljuk, és tálalhatunk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 120 p

Erre a kakasra, nagyon megharagudtunk a párommal! Bármiért és bármelyikünk ment a tyúkok közé, őkelme nem tűrte. Amint hátat fordítottunk neki, rögtön a hátsó, kerekebbik felünkbe rugott! A végén már bottal jártunk etetni, hogy elriasszuk a nagyságos urat. Még a kaja miatt sem kegyelmezett nekünk. A párom mindig mondogatta neki: Ha nem bírsz magaddal, megyünk a strandra! Egyik reggel, amikor éppen tyúkokat kopasztottunk, úgy belerugott a Papába, hogy ez végképp megpecsételte a sorsát. Hát így került őkelme a fazékba!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek