Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaóvajas szűzérme tallérok polentával

Kakaóvajas szűzérme tallérok polentával
Kakaóvajas szűzérme tallérok polentával
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálaláskor a parajszószra frissen sült bacon szalonnát helyezünk, majd a grillezett polentát és a szűzérméket.
Kis parajszósz cseppekkel díszítjük, majd friss zabpehellyel megszórjuk.
Saját ízlés szerint variálhatunk az ízesítésen, a polentának ez az alap verziója, hagymával, baconnel, stb. lehet dúsítani az ízvilágát.
Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

A polentához

A mártáshoz

A húshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtos lereszeljük.
  2. A vizet a sóval egy mély lábasban forrásig melegítjük, a kukoricalisztet állandó keverés mellett a vízhez adjuk, hozzáadjuk a sajtot, borsozzuk, és folyamatosan kavargatva addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  3. Ekkor elsimítjuk a polentát egy magasabb falú tepsiben vagy pizzasütőben, és hagyjuk kihűlni.
  4. Közben a spenótot megpároljuk egy pici olaj és víz keverékén, hozzáadjuk a tejfölt, sót és az apróra szeletelt fokhagymát, majd a zabpehellyel besűrítjük.
  5. A kihűlt polentát szeletekre vágjuk, majd a grillserpenyőt vagy kompakt grillt kikenjük vékonyan olajjal, és megsütjük a polenta szeletek mindkét oldalát.
  6. A szűzérmét jó ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a kakaóvajba forgatjuk, és a szárazra törölt grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.
  7. Amikor készen van, frissen őrölt sóval és borssal fűszerezzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 320
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nassoló Naplopó

Mióta szakács: 2011.01.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaóvajas szűzérme tallérok sajtos polentával grillezve, zabpelyhes parajszósz ágyon sült baconnel, kakaóvajban sült sertés szűzpecsenye

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

725
kukoricaliszt 25 dkg
víz 7 dl
napraforgó olaj 4 ek
trappista sajt 10 dkg
1.5 tk
bors 1 kk
tejföl 2 ek
spenót 25 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
zabpehely 1 ek
bacon 4 szelet
fokhagyma 2 gerezd
1 kk
kakaóvaj 5 dkg
sertésszűz 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint