Nosalty Logó

Kakaóvajas szűzérme tallérok polentával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
Ezen a képen: Kakaóvajas szűzérme tallérok polentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A polentához

A mártáshoz

A húshoz

Összesen 721 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A polentához

A mártáshoz

A húshoz

Összesen 2877 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A polentához

A mártáshoz

A húshoz

Összesen 149 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    1768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2544 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5497 micro
Összesen 721 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11318.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    7073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    888 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    777 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21989 micro
Összesen 2877 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

A polentához

A mártáshoz

A húshoz

Elkészítés

A polentához

  1. A sajtos lereszeljük.
  2. A vizet a sóval egy mély lábasban forrásig melegítjük, a kukoricalisztet állandó keverés mellett a vízhez adjuk, hozzáadjuk a sajtot, borsozzuk, és folyamatosan kavargatva addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  3. Ekkor elsimítjuk a polentát egy magasabb falú tepsiben vagy pizzasütőben, és hagyjuk kihűlni.
  4. Közben a spenótot megpároljuk egy pici olaj és víz keverékén, hozzáadjuk a tejfölt, sót és az apróra szeletelt fokhagymát, majd a zabpehellyel besűrítjük.
  5. A kihűlt polentát szeletekre vágjuk, majd a grillserpenyőt vagy kompakt grillt kikenjük vékonyan olajjal, és megsütjük a polenta szeletek mindkét oldalát.
  6. A szűzérmét jó ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a kakaóvajba forgatjuk, és a szárazra törölt grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.
  7. Amikor készen van, frissen őrölt sóval és borssal fűszerezzük.
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2510
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nassoló Naplopó 17 recept

Tálaláskor a parajszószra frissen sült bacon szalonnát helyezünk, majd a grillezett polentát és a szűzérméket. Kis parajszósz cseppekkel díszítjük, majd friss zabpehellyel megszórjuk. Saját ízlés szerint variálhatunk az ízesítésen, a polentának ez az alap verziója, hagymával, baconnel, stb. lehet dúsítani az ízvilágát. Jó étvágyat!

Hozzászólások

Hozzávalók

A polentához

A mártáshoz

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!