r
Nosalty Logó

Mustáros szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Mustáros szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 312 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 1248 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 206 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    98 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 312 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1248 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A húst 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. Megsózzuk, megborsozzuk és mindkét felét megkenjük mustárral.
  3. Egy tálba tesszük, egy kevés étolajat vagy olívaolajat öntünk hozzá és pár órát hűtőben pácolódni hagyjuk.
  4. Egy serpenyőt felforrósítunk,2-3 evőkanál olajat öntünk bele.
  5. A húsokat lisztben megforgatjuk és aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 96
  • 7 napos nézettség: 367
  • Össznézettség: 228384
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hétköznapokon nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető ebédeket. Ez a hirtelensült is ebbe a kategóriába tartozik. Tálalhatjuk rizzsel, sültkrumplival vagy friss vegyes salátával.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ezt készítem ebédre és nagyon finom lesz

Törölt felhasználó

Kipróbáltam tényleg finom. Most jöttem rá, hogy lisztbe elfelejtettem beleforgatni. De anélkül is tökéletes lett:-) Ajánlom mindenkinek. Gyorsan elkészíthet?, finom. Egyszer? és nagyszer? recept!

Törölt felhasználó

hmmm, ez tényleg nagyon finom!!!!

Törölt felhasználó

Mi az, hogy nagyobb darab ? Minél nagyobb ? Ha 8 emberre szeretném, akkor a boltban keressek 2-szer "nagyobb darab" -ot ?

Törölt felhasználó

Szia! A kicsinél nagyobb. Ha a hentest?l így kéred akkor érteni fogja. Vendégl?kben általában 12-15 dekát szoktak sültb?l számolni egy f?re. (Persze ez attól is függ, hogy ki az a 8 ember) Jó étvágyú fériaknak a 20 deka sem szokott gondot okozni. Üdv kiki

Törölt felhasználó

Sziasztok. Ma ezt f?zök ebédre de köretként mit ajánlotok?(ne saláta legyen!)

Törölt felhasználó

Szia!Én Big Boss oldalán található zsályás burgonyapürét adnék hozzá.Recept neve:Sz?zpecsenye zsályás burgonyapürével.Nagyon finom én kóstoltam.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

sült burgonya ( akár olajban, akár süt?ben) üdv kiki

Törölt felhasználó

Bocsánat Kiki hogy belekotyogtam.:)Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

:-))))

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszokat ,sima sült karika krumplit csináltam hozzá és a kisfiamnak is ízlett pedig ez egy mer?ben más étel volt mint amiket f?zni szoktam.Üdv.: Mónika

Törölt felhasználó

Szia, én csak most készülök a recept alapján megsütni. Nekem a tarjánál pl. a mustár mindig odaég a hirtelen sültnél. Van valami módszer amivel kikerülhet?? Köszi

Törölt felhasználó

Szia! Kicsit alacsonyabb h?fokon kell megpróbálni és akkor biztos, hogy nem ég oda. üdv kiki

Törölt felhasználó

Hali! Én csak annyit f?znék az olajos páchoz, hogy sót nem szabad a húsra tenni, mert kiengedi a levét! De amugy nagyon finom étel, én is szoktam enni!

Törölt felhasználó

Sziasztok! A pacolas elotti sozas nekem is fucsa egy kicsit, en most kentem be, de sot nem mertem ratenni elore, majd csak sutes elott kicsivel. :) Hmm, mar alig varom az estet, vacsorara lesz.

c_barta

Köszönöm a receptet. Már másodszor készitettem ... nagyon finom lett. Én kiklopfoltam a hússzeleteket és úgy pácoltam be. Ma burgonyapüre és meggykompót lett a köret, nagyon finom a kompóttal, érdemes kipróbálni.

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Kiki

Törölt felhasználó

A minap vettem egy félkilónyi sertésszüzet. Ma vacsorára elkészítem a Te recepted szerint. Köszi az ötletet. Egyszer?, és nagyszer? recept. Üdv. Mindenkinek.

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Kiki

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.