r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye lecsós burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Szűzpecsenye lecsós burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 541 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2167 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    336 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 541 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4889.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    2643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    385 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2056 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 2167 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 95 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nagyjából 2 cm vastag sertésszűzérméket mindkét oldalán megsózzuk-borsozzuk.
  2. Vékonyan felkarikázzuk a burgonyát, majd felforrósítjuk a napraforgóolajat, és kisütjük a szeleteket. Ha kész, lecsepegtetjük, és megsózzuk.
  3. Amíg sül a krumpli, szép, vékonyan felszeleteljük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát.
  4. Egy olyan serpenyőben, amit sütőben is lehet használni, felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat, majd kisütjük a szűzérméket, oldalanként 2-3 perccel számolva. Ha kész, kiszedjük, és félretesszük.
  5. A hússütésből hátramaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikakarikákat. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és 10 perc alatt összesütjük az egészet.
  6. A kész lecsóra helyezzük a krumpliszeleteket és a szűzérméket. 180°C-ra előmelegített sütőben 5 percig pirítjuk, hogy szép aranybarna és ropogós legyen a burgonya.
  7. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 633
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 176
  • Össznézettség: 137126
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésszűz, lecsó, burgonya - külön-külön is mennyeiek tudnak lenni, hát még ha egybesütjük őket! Mondjuk pont így.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek