r
Nosalty Logó

Kakaós szelet pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Kakaós szelet pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 952 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5702 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 219 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 952 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    192.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7432.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2736 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2258 mg
  • Nátrium
    1835 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    906.4 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 5702 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tepsit kikenünk és kilisztezünk. A sütőt bemelegítjük.
  2. Tészta: A zsírt, a tojást, a cukrot, a sót, a citromhéjat alaposan kikeverjük, ne lehessen érezni már benne a cukrot.
  3. A lisztbe bekeverjük a kakaót és a sütőport, majd a masszába adagoljuk felváltva a tejjel.
  4. Betesszük a tepsibe és megsütjük. Kb. 20 perc alatt sül meg, de igazából figyelni kell rá.
  5. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet: a cukros tejben megfőzzük a pudingot és hagyjuk kihűlni.
  6. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk és visszatesszük az egyik felét a tepsibe, majd megkenjük lekvárral. Rátesszük a másik lapot és erre jön a krém.
  7. A teljesen kihűlt pudingba belekeverjük a tejfölt és a sót. Valószínűen kicsit csomós lesz, ezért át kell "robotolni", hogy jó sima krémet kapjunk, majd rákenjük a tésztára.
  8. A pudingra rászórunk egy kevés cukrozott kakaót, és kicsit a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 26774
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Ajánló

Bármikor, amikor egy gyors édességre vágysz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Váncza Kincses Receptkönyvből akartam egy újabb receptet kipróbálni. Ez volt a kakaós piskóta a lekvárral. Valahogy hiányzott még valami rá, mert a csak lekváros sütik nem a kedvenceim. Megnéztem mi van itthon, hát nem sok alapanyagot találtam. Valamikor kinyomtattam a netről egy szlovák "Weronyka" nevű, talán hölgytől a Pudingos - tejfölös kalács receptjét, onnan származik ez a krém. Nem nagyon bíztam benne, hogy a tejföl jó lehet sütikrémbe is, gondoltam itt az ideje kipróbálni. Nem csalódtam! Ebben a sütiben most meggylekvár van, így puncsos pudinggal készítettem a krémet. Ha nem akarja lekvárral, akkor nagyobb tepsibe téve szerintem elég a krém. Nagyon fontos, hogy jól kihűljön a tészta, mielőtt kettőbe vágjuk. Ha a sütőpapírral jól tudsz bánni, lehet érdemes inkább azzal bélelni a tepsit, mert nekem elég törékeny lett. Bármilyen ízű pudinggal készíthető, sőt szerintem lehet egy kis gyümölccsel is felturbózni. Szóval most látom, hogy egy igazán sokrétű süti ill. krém ez. Lehet, hogy van aki csodálkozik a lelkesedésemen, mert ismerős minden amit itt írtam, de mint mondani szokták: egy újszülöttnek minden.

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek