Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-kakaós kocka

Almás-kakaós kocka
Almás-kakaós kocka
26 perc / előkészület: 6 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy angol oldalon találtam a receptre, de variáltam a lisztekkel, hogy gluténmentes legyen, elhagytam a cukor egy részét, almalekvárt használtam... magamévá tettem egészen :) nagyon finom, puha, könnyű sütemény lett a végeredmény. Este sült ki, amikor én már sosem eszem, de ebből 3 szeletet... jajh! Igazi uzsonnás dobozba való finomság, azaz összekeverem és más dolgom nincs is vele fajta - Anyukák álma.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom, jó szívvel ajánlom! Almapüré helyett nagyon jó a sűrű almalekvár is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy kisméretű tepsit (25 x 18 cm) kibélelünk teljesen sütőpapírral, majd vékonyan átolajozzuk.
  2. Összevegyítjük a száraz hozzávalókat.
  3. A tojásfehérjéből habot verünk.
  4. A nedves hozzávalókat összekeverjük, a fehérjehabbal fellazítjuk.
  5. Az előző masszához adjuk a száraz hozzávalókat, és egyneművé keverjük.
  6. 150 fokon, légkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. Az eredeti oldalon 30 percet írnak, de 20 perc után érdemes figyelni és tűpróbával ellenőrizni. Ne szárítsuk ki!
  7. A sütőből kivéve 5 percig hagyjuk a tepsiben, majd a papírral kiemeljük és hagyjuk kihűlni. 12 kocka lesz belőle.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 345
elküldve: 8
receptkönyvben: 220
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 2

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás szelet, almás torta kakaóval

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

294
hajdinaliszt 85 g
rizsliszt 25 g
cukrozatlan kakaópor 25 g
nádcukor 10 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
almapüré 17 dkg
kukoricaolaj 3 ek
feketekávé 2 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojásfehérje 1 db