Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós lepény - ahogy Nagymamám csinálta

Kakaós lepény - ahogy Nagymamám csinálta
Kakaós lepény - ahogy Nagymamám csinálta
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám gyerekkoromban nagyon sokat sütötte ezt az egyszerű, de nagyon finom édességet. Finom magában vagy lekvárral töltve, vagy akár madártejet is készíthetünk hozzá, és fogyasztás előtt ezzel leönthetjük. Ez az Ő receptje. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot, margarint, kakaóport és a tojássárgákat jól kikeverjük, majd a tejet lassan hozzáadagolva keverjük, és közben a lisztet is lassan beleadagoljuk, és csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjét fellverjük habbá, és óvatosan a masszába keverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön meg.
  3. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Ha kihűlt félbevágjuk, baracklekvárral megkenjük és porcukrot hintünk a tetejére, de tetszés szerint is megtölthetjük, ill.  vanília sodóval tálalhatjuk

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 007
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

kovex

Mióta szakács: 2011.12.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós sütemény, kakaós süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

894
finomliszt 25 dkg
porcukor 25 dkg
margarin 12 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
tej 2 dl
tojás 3 db
sárgabaracklekvár 10 dkg
porcukor 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál