Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-mandulás cukormentes zabpehelysütemény

Kakaós-mandulás cukormentes zabpehelysütemény
Kakaós-mandulás cukormentes zabpehelysütemény
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen gyümölccsel is elkészíthető, mézzel pedig édesíthető, aki úgy szereti. Több napig is eláll, egy finom kávéval ideális!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Finom sütemény, akár este is fogyasztható az alacsony kalóriaértéke miatt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz összetevőket összekeverjük, majd a többi alapanyagot is adjuk hozzá.
  2. A tojásfehérjét verjük fel habnak, így omlósabb lesz, a legvégén keverjük hozzá óvatosan a tésztához.
  3. A tetejét megszórjuk mandulaszeletekkel, mazsolával és erythritollal. Így karamellízű lesz a süti teteje, mert rápirul sülés közben.
  4. Szilikonformában vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük 170 fokon 30 percig.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 18 737
elküldve: 3
receptkönyvben: 245
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kakaós sütemény, zabpelyhes sütemény, cukormentes-kakós süti, reform süti, joghurtos sütemény, kókuszos sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kukta413
kukta413 Wed, 2017-02-15 09:29

Nem használtam még eritritet, de férjem cukor beteg lett, én meg fogyókúrázom. Több helyen ezt az édesítőt ajánlják, ugyanakkor azt írják 160 fok felett elveszti édes ízét! Mi az igazság? Lehet vele jó sütit sütni?

Nihonka
Nihonka / Nihonka Thu, 2017-02-16 12:24

Sokan a sztéviát is használják, de én annak nem szeretem az utóízét...Én szinte mindenbe használom az eritritet, igaz, hogy nem olyan édes, mint más édesítő. Szerintem prróbáld meg azzal az édesítővel, amit szeretsz...

Római kömény
Római kömény Wed, 2016-12-21 12:50

nagy reményekkel álltam neki de nem lett jó, teljesen íztelen :( gyanús volt, hogy csak ennyi eritrit, és tényleg, csak a liszt dominál. pedig örültem volna, ha jó és egészséges :(( és az eritrit nem pirul.

Nihonka
Nihonka / Nihonka Tue, 2016-12-27 12:38

Én nem szeretem a sok édesítőt, sajnálom, hogy nem ízlett, de lehet bele többet tenni, ízlés szerint. Liszt viszont minimális mennyiség van benne, így nem értem, hogy miért az domináns.

165
zabpehely 120 g
teljes kiőrlésű liszt 50 g
erythritol 15 dkg
foszfátmentes sütőpor 0.5 csomag
mandula 3 dkg
szőlőmagolaj 1 dl
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 20 g
kókuszreszelék 3 g
mazsola 1 marék
joghurt 350 g