Kakaós kelt csiga egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tészta
-
42g tej23 kcal
-
4 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
2g cukor6 kcal
A kakaós töltelék
A kenéshez
Összesen
533
Kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tészta
-
250g tej140 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
10g cukor39 kcal
A kakaós töltelék
-
150g vaj1076 kcal
-
46 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
16g sütő rum37 kcal
A kenéshez
Összesen
3204
Kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tészta
-
23.1g tej13 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
37g finomliszt135 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
A kakaós töltelék
-
13.9g vaj99 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
1.9g porcukor8 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
1.5g sütő rum3 kcal
A kenéshez
Összesen
296
Kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
533
Kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.3 g
Zsír
-
Összesen 151.8 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2023.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 556 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 799 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386.8 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 139.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 1178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
3204
Kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
296
Kcal
Hozzávalók
A tészta
-
1 db tojás
-
40 dkg finomliszt
-
1 ek cukor
A kakaós töltelék
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek sütő rum
A kenéshez
-
1 ek cukor
Elkészítés
A tészta
- A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük. Kelesztő/dagasztó programra állítjuk. Kellemesen lágy (nem ragadós), ruganyos tésztát kell kapjunk.
- A tölteléket krémesre elkeverjük.
- Ha végzett a gép, lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, kb. 3-4 mm vastagra, és téglalap alakúra kinyújtjuk.
- A kakaós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Ízlés szerint még tehetünk hozzá cukrot. Tortasimító lapáttal vagy késsel rákenjük a tésztára, szorosan felcsavarjuk.
- 2-3 cm széles csíkokra vágjuk (16-17 db lesz).
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
- Előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc sütés után meleg cukros tejjel lekenjük.
- Visszatesszük a sütőbe kb. 10. percre.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 61340
- Feltöltés dátuma: 2013. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Gabys
138 recept
A kakaós töltelék rákenésén kívül nincs vele munka. Ezért ha épp eszembe jut, hipp-hopp elkészítem. Mivel tojással nincs lekenve a tésztája, ezért nem lesz aranysárga. Ha olyan lenne, már túlsütötted... A sütési idő a sütő függvényében változik.
Hozzászólások (4)
Ujjé! Meg van a kakaós csiga receptem! Kösziiii! Ez annyira finom, a gyerekeim hármasával nyomták! :-)
Óóóóó de jóóóóóóó:) Nagyon jó volt olvasni hogy a gyerekeid így falták:) Nagyon szívesen a receptet, a Te örömöd nekem is örömet okozott:D Köszönöm! Gabi
Kedves Gabys! Az lenne a kérdésem, hogy mit rontok el, ha a tészta sütés közben szétreped? Így nem lesz szép csiga formája. Els?re sütöttem, és csak felét tettem bele mindenb?l, illetve lisztet egy picit többet, mert az eredeti adag felével nekem ragadt a tészta. Egyébként mindent a recept szerint csináltam. Elektromos süt?ben sütöttem, alsó-fels? sütéssel, 185-190 fokon, kb 25 percig. Ízre finom, bár legközelebb kicsit több tölteléket készítek bele. Illetve a küls? réteg lett nekem még olyan, mint a beton. :( Köszönöm a válaszodat! Melinda
Kedves Melinda! Éppen tegnap este sütöttem meg a csigákat vacsira, így frissen tudok Neked válaszolni. Én csak arra tudok gondolni, hogy végül sok lisztet tettél hozzá a tésztához. Talán segítek azzal, hogy a tésztát én úgy szoktam ellen?rizni, hogy amikor a gép már gyorsabban kever az ujjammal belenyomkodok, ha ici-picit ragad, de tapintásra, érzésre lágy akkor jó. Sajnos a lisztek sem egyformák, tegnap még plusz 1 csapott ek. lisztet kellett hozzáadnom, úgy lett tökéletes. Ez a tészta egy könny?, kelt tészta. Amikor kiborítom a nyújtódeszkára kicsit alálisztezek, átgyúrom és akkor végképp nem ragad, de még mindig lágynak kell lennie. Ha sok lisztet teszel hozzá, s?r? lesz, valószín?leg ezért repedt meg. Bár bevallom ezt nem nagyon értem. Én alsó lángon sütöttem a csigákat, nekem csak ilyet tud az 1000 éves süt?m. Gyanítom, hogy az egyébként is s?r? tészta és az alsó-fels? sütéssel kiszárítottad, és ezért lett kemény. A lekenés miatt figyelem az id?t, 30 perc után a cukros tejjel lekentem, és még majd 10 percig sütöttem. Puha, könny? lett, még ma is tökéletes. Ha nem vette el a kedved az els? kudarc, tegyél még egy próbát, hidd el érdemes. Ha bármiben tudok még segíteni, nyugodtan írj, szívesen válaszolok:) Gabi
Most gyúrja a Franciska a tésztát.El?ször próbálkozok.A fiam és férjem örömére.Szorítok magamnak,hogy szupi legyen mert nem leszek itthon mire ?k hazaérnek.
Kedves Brigi! Na most képzeld el, én hogy izgulok, szorítok:) Remélem tökéletes lesz! Várom az eredményt én is! Üdv: Gabi
Nagyon jó ez a recept! Légkeveréses süt?ben nagyon gyorsan készen van. Ízre finom, de nekem kicsit több cukrot kell tennem a kakaós töltelékhez legközelebb .
Nagyon nagyon örülök, hogy ízlett és annak is, hogy megírtad:) Nagyon szép hétvégét! Üdv: Gabi