Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós kelt csiga egyszerűen

Kakaós kelt csiga egyszerűen
Kakaós kelt csiga egyszerűen
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kakaós töltelék rákenésén kívül nincs vele munka. Ezért ha épp eszembe jut, hipp-hopp elkészítem. Mivel tojással nincs lekenve a tésztája, ezért nem lesz aranysárga. Ha olyan lenne, már túlsütötted...

A sütési idő a sütő függvényében változik.

hozzávalók / 6 adag

A tészta

A kakaós töltelék

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük. Kelesztő/dagasztó programra állítjuk. Kellemesen lágy (nem ragadós), ruganyos tésztát kell kapjunk.
  2. A tölteléket krémesre elkeverjük.
  3. Ha végzett a gép, lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, kb. 3-4 mm vastagra, és téglalap alakúra kinyújtjuk.
  4. A kakaós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Ízlés szerint még tehetünk hozzá cukrot. Tortasimító lapáttal vagy késsel rákenjük a tésztára, szorosan felcsavarjuk.
  5. 2-3 cm széles csíkokra vágjuk (16-17 db lesz).
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc sütés után meleg cukros tejjel lekenjük.
  8. Visszatesszük a sütőbe kb. 10. percre.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 45 823
elküldve: 4
receptkönyvben: 119
elkészítve: 12/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós csiga, kakaós csiga kelt tésztából, kakaótöltelékes csiga

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olasz78
olasz78 Fri, 2016-11-04 15:07

Nagyon jó ez a recept! Légkeveréses sütőben nagyon gyorsan készen van. Ízre finom, de nekem kicsit több cukrot kell tennem a kakaós töltelékhez legközelebb
.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2016-11-04 15:57

Nagyon nagyon örülök, hogy ízlett és annak is, hogy megírtad:) Nagyon szép hétvégét! Üdv: Gabi

Ujj Brigi
Ujj Brigi Fri, 2015-01-30 09:51

Most gyúrja a Franciska a tésztát.Először próbálkozok.A fiam és férjem örömére.Szorítok magamnak,hogy szupi legyen mert nem leszek itthon mire ők hazaérnek.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2015-01-30 11:34

Kedves Brigi!
Na most képzeld el, én hogy izgulok, szorítok:) Remélem tökéletes lesz! Várom az eredményt én is! Üdv: Gabi

Mikkamakka14
Mikkamakka14 Mon, 2014-09-01 18:13

Kedves Gabys!

Az lenne a kérdésem, hogy mit rontok el, ha a tészta sütés közben szétreped? Így nem lesz szép csiga formája. Elsőre sütöttem, és csak felét tettem bele mindenből, illetve lisztet egy picit többet, mert az eredeti adag felével nekem ragadt a tészta. Egyébként mindent a recept szerint csináltam. Elektromos sütőben sütöttem, alsó-felső sütéssel, 185-190 fokon, kb 25 percig. Ízre finom, bár legközelebb kicsit több tölteléket készítek bele.
Illetve a külső réteg lett nekem még olyan, mint a beton. :(

Köszönöm a válaszodat!
Melinda

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2014-09-02 16:59

Kedves Melinda!
Éppen tegnap este sütöttem meg a csigákat vacsira, így frissen tudok Neked válaszolni. Én csak arra tudok gondolni, hogy végül sok lisztet tettél hozzá a tésztához. Talán segítek azzal, hogy a tésztát én úgy szoktam ellenőrizni, hogy amikor a gép már gyorsabban kever az ujjammal belenyomkodok, ha ici-picit ragad, de tapintásra, érzésre lágy akkor jó. Sajnos a lisztek sem egyformák, tegnap még plusz 1 csapott ek. lisztet kellett hozzáadnom, úgy lett tökéletes. Ez a tészta egy könnyű, kelt tészta. Amikor kiborítom a nyújtódeszkára kicsit alálisztezek, átgyúrom és akkor végképp nem ragad, de még mindig lágynak kell lennie. Ha sok lisztet teszel hozzá, sűrű lesz, valószínűleg ezért repedt meg. Bár bevallom ezt nem nagyon értem. Én alsó lángon sütöttem a csigákat, nekem csak ilyet tud az 1000 éves sütőm. Gyanítom, hogy az egyébként is sűrű tészta és az alsó-felső sütéssel kiszárítottad, és ezért lett kemény. A lekenés miatt figyelem az időt, 30 perc után a cukros tejjel lekentem, és még majd 10 percig sütöttem. Puha, könnyű lett, még ma is tökéletes. Ha nem vette el a kedved az első kudarc, tegyél még egy próbát, hidd el érdemes. Ha bármiben tudok még segíteni, nyugodtan írj, szívesen válaszolok:) Gabi

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2014-08-16 11:39

Ujjé! Meg van a kakaós csiga receptem! Kösziiii!
Ez annyira finom, a gyerekeim hármasával nyomták! :-)

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-08-16 20:31

Óóóóó de jóóóóóóó:) Nagyon jó volt olvasni hogy a gyerekeid így falták:) Nagyon szívesen a receptet, a Te örömöd nekem is örömet okozott:D Köszönöm! Gabi

529
tej 2.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
vaj 1 ek
tojás 1 db
finomliszt 40 dkg
cukor 1 ek
vaj 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütő rum 2 ek
tej 1 dl
cukor 1 ek