Nosalty Logó

Kakaós kelt csiga egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Kakaós kelt csiga egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta

A kakaós töltelék

A kenéshez

Összesen 533 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta

A kakaós töltelék

A kenéshez

Összesen 3204 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta

A kakaós töltelék

A kenéshez

Összesen 296 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 533 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2023.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 3204 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

A tészta

A kakaós töltelék

A kenéshez

Elkészítés

A tészta

  1. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük. Kelesztő/dagasztó programra állítjuk. Kellemesen lágy (nem ragadós), ruganyos tésztát kell kapjunk.
  2. A tölteléket krémesre elkeverjük.
  3. Ha végzett a gép, lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, kb. 3-4 mm vastagra, és téglalap alakúra kinyújtjuk.
  4. A kakaós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Ízlés szerint még tehetünk hozzá cukrot. Tortasimító lapáttal vagy késsel rákenjük a tésztára, szorosan felcsavarjuk.
  5. 2-3 cm széles csíkokra vágjuk (16-17 db lesz).
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc sütés után meleg cukros tejjel lekenjük.
  8. Visszatesszük a sütőbe kb. 10. percre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 59900
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kakaós töltelék rákenésén kívül nincs vele munka. Ezért ha épp eszembe jut, hipp-hopp elkészítem. Mivel tojással nincs lekenve a tésztája, ezért nem lesz aranysárga. Ha olyan lenne, már túlsütötted... A sütési idő a sütő függvényében változik.

Hozzászólások

Tmea

Ujjé! Meg van a kakaós csiga receptem! Kösziiii! Ez annyira finom, a gyerekeim hármasával nyomták! :-)

Gabys

Óóóóó de jóóóóóóó:) Nagyon jó volt olvasni hogy a gyerekeid így falták:) Nagyon szívesen a receptet, a Te örömöd nekem is örömet okozott:D Köszönöm! Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Gabys! Az lenne a kérdésem, hogy mit rontok el, ha a tészta sütés közben szétreped? Így nem lesz szép csiga formája. Els?re sütöttem, és csak felét tettem bele mindenb?l, illetve lisztet egy picit többet, mert az eredeti adag felével nekem ragadt a tészta. Egyébként mindent a recept szerint csináltam. Elektromos süt?ben sütöttem, alsó-fels? sütéssel, 185-190 fokon, kb 25 percig. Ízre finom, bár legközelebb kicsit több tölteléket készítek bele. Illetve a küls? réteg lett nekem még olyan, mint a beton. :( Köszönöm a válaszodat! Melinda

Gabys

Kedves Melinda! Éppen tegnap este sütöttem meg a csigákat vacsira, így frissen tudok Neked válaszolni. Én csak arra tudok gondolni, hogy végül sok lisztet tettél hozzá a tésztához. Talán segítek azzal, hogy a tésztát én úgy szoktam ellen?rizni, hogy amikor a gép már gyorsabban kever az ujjammal belenyomkodok, ha ici-picit ragad, de tapintásra, érzésre lágy akkor jó. Sajnos a lisztek sem egyformák, tegnap még plusz 1 csapott ek. lisztet kellett hozzáadnom, úgy lett tökéletes. Ez a tészta egy könny?, kelt tészta. Amikor kiborítom a nyújtódeszkára kicsit alálisztezek, átgyúrom és akkor végképp nem ragad, de még mindig lágynak kell lennie. Ha sok lisztet teszel hozzá, s?r? lesz, valószín?leg ezért repedt meg. Bár bevallom ezt nem nagyon értem. Én alsó lángon sütöttem a csigákat, nekem csak ilyet tud az 1000 éves süt?m. Gyanítom, hogy az egyébként is s?r? tészta és az alsó-fels? sütéssel kiszárítottad, és ezért lett kemény. A lekenés miatt figyelem az id?t, 30 perc után a cukros tejjel lekentem, és még majd 10 percig sütöttem. Puha, könny? lett, még ma is tökéletes. Ha nem vette el a kedved az els? kudarc, tegyél még egy próbát, hidd el érdemes. Ha bármiben tudok még segíteni, nyugodtan írj, szívesen válaszolok:) Gabi

Törölt felhasználó

Most gyúrja a Franciska a tésztát.El?ször próbálkozok.A fiam és férjem örömére.Szorítok magamnak,hogy szupi legyen mert nem leszek itthon mire ?k hazaérnek.

Gabys

Kedves Brigi! Na most képzeld el, én hogy izgulok, szorítok:) Remélem tökéletes lesz! Várom az eredményt én is! Üdv: Gabi

olasz78

Nagyon jó ez a recept! Légkeveréses süt?ben nagyon gyorsan készen van. Ízre finom, de nekem kicsit több cukrot kell tennem a kakaós töltelékhez legközelebb .

Gabys

Nagyon nagyon örülök, hogy ízlett és annak is, hogy megírtad:) Nagyon szép hétvégét! Üdv: Gabi

Hozzávalók

A tészta

A kakaós töltelék

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek