Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt kakaós csiga Szewitől

Kelt kakaós csiga Szewitől
Kelt kakaós csiga Szewitől
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi, de jól bevált receptje a családnak.

A csigák tetejét porcukorral megszórhatjuk (a gyerekeim úgy nem szeretik, ezért hiányzik a fotóról is).

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

  • 1 ek tej ( langyos)

ajánlat

Tartalmasabb levesek után/mellé, vagy reggelire, tízóraira, uzsonnára tej, kakaó mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha van kenyérsütő gépünk, akkor abba nyugodtan pakoljuk bele az alapanyagokat és a kelesztő programot kapcsoljuk be. Ha nincs, akkor az alábbiak szerint dolgozzuk össze a tésztát:
  2. 50 ml langyos tejben 1 kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A sót a liszthez keverjük, majd az összes alapanyagot jól összedolgozzuk. Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Ha túl lágy lenne, még adjunk hozzá lisztet, ha viszont kemény, akkor egy kis tejjel lágyítsuk. Lisztezett deszkán letakarva, fél órát kelesztjük.
  3. Ezután átgyúrjuk és fél ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk.
  4. A töltelékhez valókat kikeverjük, majd a tésztára kenjük. A tésztát a hosszabbik felénél feltekerjük, és 1,5-2 cm vastagságú szeleteket, csigákat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Ne túl szorosan egymás mellé, mert még dagad. Így még 20 percig kelesztjük.
  5. Ezután 190°C-os sütőben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve, azonnal megkenjük langyos tejjel.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 109
elküldve: 16
receptkönyvben: 266
elkészítve: 16/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós tekercs, kakaóval töltött kelt csiga

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tigeer01
Tigeer01 Sat, 2013-10-26 16:01

Szia!Köszi a receptet,megcsináltam,kenyérsütő nélkül,olvasztott vajjal,és nagyon finom lett!! :) üdv.:Tündi

ritan
ritan Mon, 2013-06-10 14:27

Tényleg jó recept, finom lett de a tölteléket keveslem, én nem tudtam elkenni, úgyhogy jóval többet csináltam belőle.

nespah
nespah Tue, 2012-09-04 12:10

Szia!
Szerinted le lehet fagyasztani sütés előtt?
Nagyon finom!! Köszi!

Szewi
Szewi / Szewi Tue, 2012-09-04 18:45

Előtt? nem tudom, nem hiszem. Kelt tészta. Szerintem azt nem nagyon szokták. Viszont azt el tudom képzelni, hogy megsütve már igen. Éva

Cicmic
Cicmic Tue, 2012-08-14 20:15

Szia!

Köszi:) A nosaltyról azóta már kétszer is csináltam kakaós csigát, 2 különböző recept alapján, kenyérsütőgéppel.
Köszi, hogy megírtad a tapasztalataidat, én is ilyen sorrendben tettem bele a hozzávalókat. Üdv :) Cicmic

Cicmic
Cicmic Sun, 2012-07-29 14:48

Szia!
Van kenyérsütőgépem, milyen sorrendbe rakjam bele a hozzávalókat? Alulra a folyékonyat, felülre liszt, bele mélyedést és abba az élesztőt? A margarint felolvasztva tegyem bele?
Üdv, Cicmic

Szewi
Szewi / Szewi Thu, 2012-08-23 23:04

Szia! Bocsi a késésért. Ha nincs külön leírásod a gép használatáról, igen, először a folyékony alapanyagokat kell beletenni, és utána a szárazakat. Éva

Cicmic
Cicmic Fri, 2012-08-24 17:07

Szia! Semmi gond, azóta már tiszta profi lettem :))
Holnap is kell csinálnom csigákat...

Szewi
Szewi / Szewi Fri, 2012-08-24 19:55

Jaj, de jó! Örülök, hogy ennyire ízlik. Jó étvágyat hozzá! Éva

Koska
Koska Tue, 2012-08-14 07:44

Szia!
Én is kenyérsütőben dagasztottam, a következő sorrendben tettem bele a cuccokat: tej, vaj (nem olvasztottam fel), só, cukor, liszt és ennek a tetejére morzsoltam az élesztőt.
Nekem a program végére lágy lett a tészta, ezért még tettem hozzá némi lisztet, kézzel átgyúrtam és a végeredmény: nagyon finom csigák :)
Köszönet a receptért.

686
tej 250 ml
finomliszt 500 g
1 csipet
margarin 200 g
cukor 150 g
élesztő 25 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 2 ek
tej 2 ek
tej 1 ek