r
Nosalty Logó

Kakaós csiga kelt tésztából Doggy da Cheftől

Doggy
Kakaós csiga kelt tésztából Doggy da Cheftől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 5 púpozott ek cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint, én kb. ennyit tettem bele)
  • 20 dkg cukor (ízlés szerint, kakaóportól függ, jó édes legyen)
630
Kalória
11.9g
Fehérje
96.2g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
19.4g
Víz
36g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
32.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 630 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 630 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2906.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    961.7 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 6297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, a cukrot a sót, az olajat és az olvasztott margarint egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a fél liter langyos tejet, és a szárított élesztőt, ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik, de a kezünkön még épp hogy csak ragad, jó könnyű tésztát dagasztunk.
  2. Majd meleg helyen szoba hőmérsékletű helyen szép nagyra kelesztjük.Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kicsit megkenjük tejjel, de csak éppen, hogy és a kristálycukros kakaóporos keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tészta felületén. A tésztát félbevágjuk, és mind a kettőt külön külön feltekerjük, mint egy tekercset, a két végét összenyomkodjuk, hogy a kakaópor ne szóródjon ki.
  3. Majd 3 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a kis kakaós csigákat kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszükegymástól távol,és körbe a tészta szélét megkenjük tojással.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alattaranybarnára sütjük. Miután megsültek, várjuk meg míg kihűlnek, és hintsük meg porcukorral a tetejét.
  5. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukám mesélte, hogy készített kakaós csigát, és annyira megkívántam, hogy ihletet kaptam, és rögtön neki is láttam a sütögetésnek, még jó hogy szabadnapos voltam, így könnyen rá tudtam szánni magam.:) A siker nem maradt el, nem hiába szántam rá magam, mert minden percét megérte, olyan isteni finom lett, remélem azoknak is ízlik, akik elkészítik!

Nosalty stories

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...