Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga kelt tésztából Doggy da Cheftől

Kakaós csiga kelt tésztából Doggy da Cheftől
Kakaós csiga kelt tésztából Doggy da Cheftől
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám mesélte, hogy készített kakaós csigát, és annyira megkívántam, hogy ihletet kaptam, és rögtön neki is láttam a sütögetésnek, még jó hogy szabadnapos voltam, így könnyen rá tudtam szánni magam.:) A siker nem maradt el, nem hiába szántam rá magam, mert minden percét megérte, olyan isteni finom lett, remélem azoknak is ízlik, akik elkészítik!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 5 púpozott ek cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint, én kb. ennyit tettem bele)
  • 20 dkg cukor (ízlés szerint, kakaóportól függ, jó édes legyen)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, a cukrot a sót, az olajat és az olvasztott margarint egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a fél liter langyos tejet, és a szárított élesztőt, ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik, de a kezünkön még épp hogy csak ragad, jó könnyű tésztát dagasztunk.
  2. Majd meleg helyen szoba hőmérsékletű helyen szép nagyra kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kicsit megkenjük tejjel, de csak éppen, hogy és a kristálycukros kakaóporos keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tészta felületén. A tésztát félbevágjuk, és mind a kettőt külön külön feltekerjük, mint egy tekercset, a két végét összenyomkodjuk, hogy a kakaópor ne szóródjon ki.
  3. Majd 3 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a kis kakaós csigákat kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük egymástól távol, és körbe a tészta szélét megkenjük tojással.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután megsültek, várjuk meg míg kihűlnek, és hintsük meg porcukorral a tetejét.
  5. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 031
elküldve: 3
receptkönyvben: 150
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Doggy da Chef

Mióta szakács: 2013.07.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kakaós csiga, csiga kakaós töltelékkel, csokis csiga

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

saci84
Foodie / saci84 Thu, 2018-02-22 18:15

Nekem elég szárazra sikerült. Legközelebb teszek vajat a töltelékbe.

cati.
cati. Tue, 2013-10-15 19:19

Köszönöm szépen! Ma megcsináltam és nagyon finom lett.

630
finomliszt 830 g
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
cukor 8 ek
1 csipet
margarin 12.5 dkg
instant élesztő 14 g
tej 0.5 l
porcukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 5 púpozott ek
cukor 20 dkg