r
Nosalty Logó

Kakaókrémes szívalakú torta

NS
Kakaókrémes szívalakú torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

A középső réteghez és a díszítéshez

A lapok locsolásához

789
Kalória
10g
Fehérje
78.3g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
95.2g
Víz
196.4g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
46.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A középső réteghez és a díszítéshez

A lapok locsolásához

Összesen 789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A középső réteghez és a díszítéshez

A lapok locsolásához

Összesen 9457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A középső réteghez és a díszítéshez

A lapok locsolásához

Összesen 297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    594 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    2356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7447.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    2036 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2939 mg
  • Nátrium
    1854 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    939.7 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1796 micro
Összesen 9457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskóta: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral.
  2. Kimérjük a lisztet, aminek közepébe mélyedést alkotunk és ide borítjuk a sütőport, amit felpezsdítünk kis ecettel, akár citromlével.
  3. Lassanként hozzákavarjuk az olajat, s amikor csomómentesre elkavartuk, hozzákeverjük a többi alapanyagot is (tojássárgája, langyos víz, vanillin cukor).
  4. Formába öntjük és készre sütjük.
  5. Krém: Hőálló edényben jól összekeverjük a lisztet, cukrot és kakaóport.
  6. Lassan adagoljuk hozzá a tejet, majd a 2 felvert tojást, és végül a kockákra vágott vajat, és fel is tesszük a platnira. Állandó kavarással pépesre főzzük (ne riasszon el, amikor fővésnek indul enyhén csomósnak néz ki, de kitartó kavarással fővés közben lassan eltűnnek). A hőfokot mérsékelhetjük, akkor van kész a krémünk, ha elválik az edény szélétől. 2-be osztjuk.
  7. Összeállítás: A piskótaformánkat 4 részre szeljük. (A képen látható tortának a közepe és teteje Aranka krémporral felvert tejszínhabbal van megkenve. Alsó és középfelső része a főzött kakaós krémmel. A piskótát lehet csak 3 részre osztani.)
  8. A 200 ml forralt vízben elkavarjuk az 50 g kristálycukrot, és ezt is 4 részre osztjuk (vagy kompótlevet). Az elsővel meglocsoljuk a tortánk alsó részére kerülő szeletet. Ha soknak tűnik, inkább ne áztassuk el, hiszen az a lap kell tartólapunk is legyen. Viszont szárazon se hagyjuk, legalább kevéssel locsoljuk meg!
  9. Rákenjük a kakaós krém felét, és ráillesszük a torta középső szeletét.
  10. Meglocsoljuk a szirupos lével, és ezt az Aranka krémporos tejszínhabnak 1/4 részével kenjük le.
  11. A következő tortaszeletet is szirupozzuk, és a megmaradt kakaós krémmel kenjük.
  12. A tortánk felső szeletét szirupozzuk, és a tejszínhab másik 1/4 részével fedjük-simítjuk.
  13. A torta széleit a megmaradt tejszínhabbal díszítjük, tetejét tetszés szerint; ha mégis hasonló formát választanánk, vörös rózsával és kevés zöld díszítőkkel a leghangulatosabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régen mindig a megszokott piskótát használtam fel tortának. Ma már próbálok új alapanyagokból is összeállítani formákat, legyenek változóak. Vörös rózsa zöld levelekkel, tejszínhabbal fedve - gyöngyös díszcukorkákkal hintve a legeredetibb.

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek