Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaókrémes szívalakú torta

Kakaókrémes szívalakú torta
Kakaókrémes szívalakú torta
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen mindig a megszokott piskótát használtam fel tortának. Ma már próbálok új alapanyagokból is összeállítani formákat, legyenek változóak. Vörös rózsa zöld levelekkel, tejszínhabbal fedve - gyöngyös díszcukorkákkal hintve a legeredetibb.

hozzávalók / 12 adag

A piskótalaphoz

A krémhez

A középső réteghez és a díszítéshez

A lapok locsolásához

ajánlat

Volt, amikor nem sikerült szépen a forma széleinél a piskóta, csapott volt... hasonló eseteknél nyugodtan változtassunk a rétegek beosztásán. Pl. a széleinél csapott felső rész kerüljön a torta tejszínhabos középrészéhez, és tejszínhabbal pótoljuk a "hiányzó" széleit, hogy egyenletesen haladhassunk a rétegekkel. SŐT, amikor nem tejszínhabbal díszítünk, lehet a forma alját a felső részre tenni, így igazi, egyenletes formánk lesz a tetején is. (Ha valakit érdekelne, a képen látható torta tetejét villával csíkoztam, a rózsa helyétől haladva, mint a napsugár. Majd a díszeket is így szórtam, egyre kevesebbet a sugarak végei felé érve, utoljára szúrjuk bele a rózsát).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral.
  2. Kimérjük a lisztet, aminek közepébe mélyedést alkotunk és ide borítjuk a sütőport, amit felpezsdítünk kis ecettel, akár citromlével.
  3. Lassanként hozzákavarjuk az olajat, s amikor csomómentesre elkavartuk, hozzákeverjük a többi alapanyagot is (tojássárgája, langyos víz, vanillin cukor).
  4. Formába öntjük és készre sütjük.
  5. Krém: Hőálló edényben jól összekeverjük a lisztet, cukrot és kakaóport.
  6. Lassan adagoljuk hozzá a tejet, majd a 2 felvert tojást, és végül a kockákra vágott vajat, és fel is tesszük a platnira. Állandó kavarással pépesre főzzük (ne riasszon el, amikor fővésnek indul enyhén csomósnak néz ki, de kitartó kavarással fővés közben lassan eltűnnek). A hőfokot mérsékelhetjük, akkor van kész a krémünk, ha elválik az edény szélétől. 2-be osztjuk.
  7. Összeállítás: A piskótaformánkat 4 részre szeljük. (A képen látható tortának a közepe és teteje Aranka krémporral felvert tejszínhabbal van megkenve. Alsó és középfelső része a főzött kakaós krémmel. A piskótát lehet csak 3 részre osztani.)
  8. A 200 ml forralt vízben elkavarjuk az 50 g kristálycukrot, és ezt is 4 részre osztjuk (vagy kompótlevet). Az elsővel meglocsoljuk a tortánk alsó részére kerülő szeletet. Ha soknak tűnik, inkább ne áztassuk el, hiszen az a lap kell tartólapunk is legyen. Viszont szárazon se hagyjuk, legalább kevéssel locsoljuk meg!
  9. Rákenjük a kakaós krém felét, és ráillesszük a torta középső szeletét.
  10. Meglocsoljuk a szirupos lével, és ezt az Aranka krémporos tejszínhabnak 1/4 részével kenjük le.
  11. A következő tortaszeletet is szirupozzuk, és a megmaradt kakaós krémmel kenjük.
  12. A tortánk felső szeletét szirupozzuk, és a tejszínhab másik 1/4 részével fedjük-simítjuk.
  13. A torta széleit a megmaradt tejszínhabbal díszítjük, tetejét tetszés szerint; ha mégis hasonló formát választanánk, vörös rózsával és kevés zöld díszítőkkel a leghangulatosabb.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 426
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kakaókrémes tejszínhabos torta, szívalakú tejszínhabos-kakaós torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2012-03-25 12:41

Gyönyörű ez a dekoráció, nagyon ízléles! Gratulálok, nagyon ügyes vagy! :-)

Yve
Yve / Yve Tue, 2012-04-03 17:45

Kedves Tmea!
Nagyon szepen koszonom szep szavaid, es orulok, hogy celjat mar nalad elerte ez a kinezet, hiszen a tortakban legtobben finnyasabbak vagyunk (izre); s ha valakinek csak otletkent is segit ez a torta, maris orommel tolt el!
Remelem, hogy sokfele szivalaku tortat kell meg keszitenem :-), a Jo Isten adja meg mindenkinek ezt a kegyelmet, hogy legyen kiert igy is virrasztanunk - meglepis, finom diszitesben.
Boldog unnepeket neked Tmea, sok - kedves emlekkel!
Udv: Yve

Yve
Yve / Yve Tue, 2012-04-03 17:35

Szia Eva-Anyoca!
Orulok, hogy tetszik, fokent otletkent dontottem ugy, hogy bekuldom, hatha diszitese besegithet masoknak anyaknapjara...stb.
Izeben ismet targyalhato :P :-) (Izlesek es pofonok, tudod)
Kivanok nagyon boldog, aldott unneplest!

787
tojás 5 db
cukor 250 g
víz 125 ml
napraforgó olaj 200 ml
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 370 g
sütőpor 1 csomag
ecet 1 tk
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 200 g
finomliszt 100 g
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
vaj 200 g
tojás 2 db
tej 300 ml
tejszínízű pudingpor 0.25 csomag
tej 30 ml
habtejszín 600 ml
víz 200 ml
cukor 50 g
ananászlé 1 dl