Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szivárvány torta ahogy Szofika készíti

Szivárvány torta ahogy Szofika készíti
Szivárvány torta ahogy Szofika készíti
160 perc / előkészület: 40 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán látványos torta ez, ha fehéren hagyjuk a külsejét, valódi meglepetés lesz, mikor felnyitjuk.:)

hozzávalók / 1 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Jó minőségű ételfestékkel, lehetőleg ételszínező pasztával dolgozzunk, akkor nem lesz egyáltalán műanyag íze a tortánknak. Ellenben ha folyékony ételfestékkel nyomjuk tele, akkor egy plasztik csodát kapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, sütőpapírból 6 db kört kivágunk, amit majd a tortaforma aljába illesztünk.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáütjük egyenként a tojásokat, a vaníliát, majd apránként hozzáadagoljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. A masszát lemérjük, és 6 egyenlő részre osztjuk.
  3. A 6 különböző tésztát ételfestékkel színezzük: lila, kék, zöld, citromsárga, narancssárga, pink színekre lesz szükségünk.
  4. A sütőpapír karikával kibéleljük a kapcsos mini tortaforma alját, elegyengetjük benne a masszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 20 percig sütjük. Hasonlóképp járunk el a többi színű tésztával is. Ha elkészült mind, kihűtjük őket, lehúzzuk róluk a papírt.
  5. Menet közben elkészítjük a krémet: a krémsajtot a porcukorral simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a vajat is. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. Mivel a torta elég magas (kb.15-20 cm) lesz, érdemes a tortaforma köré kartonpapírból egy hengert applikálni, ami majd tartja a tornyot. Kezdhetjük is felépíteni a tornyot. Osszuk 7 részre a krémet: 5 rész bele, 1 a tetejére, 1 az oldalára.
  7. A következőképp építsük fel a tornyot: lila tészta, krém, kék tészta, krém, zöld tészta, krém, citromsárga tészta, krém, narancssárga tészta, krém, pink tészta, krém. Ha kész, fél órára-órára tegyük hűtőbe.
  8. Ha kissé kihűlt és masszívnak tűnik, emeljük le a tortaformát és a papírhengert az építmény oldaláról, és a maradék krémmel vonjuk be az oldalát. Habkártyával igazgassuk el szépre az oldalán és a tetején a krémet. Hagyhatjuk fehéren vagy dekorálhatjuk tetszés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 12 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 353
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szivárvány minitorta, sajtkrémes szivárvány torta, hatszínű torta, színes torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vettisu
Vettisu / Vettisu Tue, 2014-07-01 14:10

Szia! :)
Érdeklődni szeretnék, hogy szerinted ezek a mennyiségek egy 18 cm-es tortaformában miként érvényesülhetnek?
Illetve a krémsajt a sima, natúr krémsajtot jelenti, ugye? :)
Válaszod előre is köszönöm!

strawberry17
strawberry17 Thu, 2013-08-08 17:38

Szia, megkérdezhetem, hogy milyen ételfestékkel dolgoztál? Esetleg elárulod azt is, hogy honnan szerezted be?:)

giuditta25
Szofika / giuditta25 Thu, 2013-08-08 17:44

Kedves Strawberry, nem tudom Magyarorszagon hol lehet beszerezni, en Sugarflair etelszinezo pasztaval keszitettem, Angliaban vettem. A lenyeg, hogy paszta allagu legyen, ne folyekony, es mindenkeppen hoallo etelfestek,kulonben nem lesz szep elenk a szine es ha sok folyadekot teszel a tesztaba etelfestek formajaban akkor meg a texturaja is megvaltozik. Remelem tudtam segiteni, udv: Szofika

4611
finomliszt 175 g
vaj 175 g
cukor 175 g
tojás 3 db
vanília kivonat 1 tk
sütőpor 1 tk
1 csipet
ételfesték 6 kávéskanál
krémsajt 125 g
porcukor 300 g
vaj 50 g