r
Nosalty Logó

Szivárvány torta ahogy Szofika készíti

Szofika
Szivárvány torta ahogy Szofika készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

4611
Kalória
44.5g
Fehérje
613.9g
Szénhidrát
226.8g
Zsír
168g
Víz
1kg
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
475.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    613.9 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 4611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    613.9 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 4611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 394 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, sütőpapírból 6 db kört kivágunk, amit majd a tortaforma aljába illesztünk.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáütjük egyenként a tojásokat, a vaníliát, majd apránként hozzáadagoljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. A masszát lemérjük, és 6 egyenlő részre osztjuk.
  3. A 6 különböző tésztát ételfestékkel színezzük: lila, kék, zöld, citromsárga, narancssárga, pink színekre lesz szükségünk.
  4. A sütőpapír karikával kibéleljük a kapcsos mini tortaforma alját, elegyengetjük benne a masszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 20 percig sütjük. Hasonlóképp járunk el a többi színű tésztával is. Ha elkészült mind, kihűtjük őket, lehúzzuk róluk a papírt.
  5. Menet közben elkészítjük a krémet: a krémsajtot a porcukorral simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a vajat is. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. Mivel a torta elég magas (kb.15-20 cm) lesz, érdemes a tortaforma köré kartonpapírból egy hengert applikálni, ami majd tartja a tornyot. Kezdhetjük is felépíteni a tornyot. Osszuk 7 részre a krémet: 5 rész bele, 1 a tetejére, 1 az oldalára.
  7. A következőképp építsük fel a tornyot: lila tészta, krém, kék tészta, krém, zöld tészta, krém, citromsárga tészta, krém, narancssárga tészta, krém, pink tészta, krém. Ha kész, fél órára-órára tegyük hűtőbe.
  8. Ha kissé kihűlt és masszívnak tűnik, emeljük le a tortaformát és a papírhengert az építmény oldaláról, és a maradék krémmel vonjuk be az oldalát. Habkártyával igazgassuk el szépre az oldalán és a tetején a krémet. Hagyhatjuk fehéren vagy dekorálhatjuk tetszés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12

Igazán látványos torta ez, ha fehéren hagyjuk a külsejét, valódi meglepetés lesz, mikor felnyitjuk.:)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek