r
Nosalty Logó

Szivárvány torta ahogy Szofika készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Szivárvány torta ahogy Szofika készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4611 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4611 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 394 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 4611 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 4611 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 394 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, sütőpapírból 6 db kört kivágunk, amit majd a tortaforma aljába illesztünk.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáütjük egyenként a tojásokat, a vaníliát, majd apránként hozzáadagoljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. A masszát lemérjük, és 6 egyenlő részre osztjuk.
  3. A 6 különböző tésztát ételfestékkel színezzük: lila, kék, zöld, citromsárga, narancssárga, pink színekre lesz szükségünk.
  4. A sütőpapír karikával kibéleljük a kapcsos mini tortaforma alját, elegyengetjük benne a masszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 20 percig sütjük. Hasonlóképp járunk el a többi színű tésztával is. Ha elkészült mind, kihűtjük őket, lehúzzuk róluk a papírt.
  5. Menet közben elkészítjük a krémet: a krémsajtot a porcukorral simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a vajat is. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. Mivel a torta elég magas (kb.15-20 cm) lesz, érdemes a tortaforma köré kartonpapírból egy hengert applikálni, ami majd tartja a tornyot. Kezdhetjük is felépíteni a tornyot. Osszuk 7 részre a krémet: 5 rész bele, 1 a tetejére, 1 az oldalára.
  7. A következőképp építsük fel a tornyot: lila tészta, krém, kék tészta, krém, zöld tészta, krém, citromsárga tészta, krém, narancssárga tészta, krém, pink tészta, krém. Ha kész, fél órára-órára tegyük hűtőbe.
  8. Ha kissé kihűlt és masszívnak tűnik, emeljük le a tortaformát és a papírhengert az építmény oldaláról, és a maradék krémmel vonjuk be az oldalát. Habkártyával igazgassuk el szépre az oldalán és a tetején a krémet. Hagyhatjuk fehéren vagy dekorálhatjuk tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8135
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Ajánló

Jó minőségű ételfestékkel, lehetőleg ételszínező pasztával dolgozzunk, akkor nem lesz egyáltalán műanyag íze a tortánknak. Ellenben ha folyékony ételfestékkel nyomjuk tele, akkor egy plasztik csodát kapunk.

Receptkategóriák

Szivárvány torta ahogy Szofika készíti
Szofika 104 recept

Igazán látványos torta ez, ha fehéren hagyjuk a külsejét, valódi meglepetés lesz, mikor felnyitjuk.:)

Hozzászólások

strawberry17

Szia, megkérdezhetem, hogy milyen ételfestékkel dolgoztál? Esetleg elárulod azt is, hogy honnan szerezted be?:)

Szofika

Kedves Strawberry, nem tudom Magyarorszagon hol lehet beszerezni, en Sugarflair etelszinezo pasztaval keszitettem, Angliaban vettem. A lenyeg, hogy paszta allagu legyen, ne folyekony, es mindenkeppen hoallo etelfestek,kulonben nem lesz szep elenk a szine es ha sok folyadekot teszel a tesztaba etelfestek formajaban akkor meg a texturaja is megvaltozik. Remelem tudtam segiteni, udv: Szofika

Törölt felhasználó

Szia! :) Érdekl?dni szeretnék, hogy szerinted ezek a mennyiségek egy 18 cm-es tortaformában miként érvényesülhetnek? Illetve a krémsajt a sima, natúr krémsajtot jelenti, ugye? :) Válaszod el?re is köszönöm!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?