Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás császármorzsa

Almás császármorzsa
Almás császármorzsa
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dél-Németországból hoztuk el nektek ezt a fenséges receptet. Csak pár alapanyag kell hozzá, mégis zseniális desszert. Vaníliafagylalttal és savanykás almával az igazi.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, negyedbe vágjuk, a magházat kivágjuk. Vékonyan felszeleteljük, majd a vajon karamellizáljuk (ízlés szerint fahéjat adhatunk hozzá, illetve egy kevés cukrot).
  2. Miközben sül az alma, kikeverjük simára a lisztet a cukorral és a tejjel. Hozzáadjuk a két tojást, alaposan átkeverjük. Ráöntjük az almára, megszórjuk mazsolával, lefedjük. Fedő alatt fog szépen megkelni a tészta.
  3. Fontos, hogy kis lángon süssük, mert könnyen megég. Miután megsült, fordítsuk meg, és fedjük le ismét, amíg megsül. Végül két fakanál segítségével tépkedjük szét nagyobb falatokra a császármorzsát.
  4. Vaníliafagylalttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 164
össznézettség: 5 510
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1130 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kaiserschmarrn

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

591
finomliszt 10 dkg
tej 1.5 dl
cukor 2 ek
tojás 2 db
alma 1 közepes db
vaj 5 dkg
mazsola 1 marék