r
Nosalty Logó

Diétás császármorzsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Diétás császármorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 1093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet botmixerrel porítjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját is az édesítőszerrel habosra keverjük a habverővel.
  4. Belekeverjük a sárgájába a tönkölydarát, amit előzőleg elkeverünk a zabpehelyliszttel (botmixerezés után természetesen), felhígítjuk a tejjel, habverővel ismét átdolgozzuk.
  5. Felöntjük a vízzel, végül beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  6. Fél órát a hűtőben pihentetjük, hogy a dara megszívja magát. Sütés előtt átkeverjük, mert leülepszik.
  7. Serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, beleöntjük a massza egy részét.
  8. Fél perc után LAPOS fakanállal elkezdjük tördelni. Először összeragad, de csak daraboljuk, daraboljuk, forgatgatjuk, míg morzsás nem lesz. A végén jobban törik, mint az eredeti császármorzsa, vigyázzunk, ha nem akarunk túl apró szemeket. Érdemes közepes hőfokon, nem túl kicsin, különben kiszárad.
  9. Szórjuk meg a fahéjjal, esetleg készítsük több édesítővel, hozzá diabetikus lekvárt együnk, vagy pedig pároljunk meg pár csepp vizen néhány gerezd almát (ezt is lehet fahéjjal, szegfűszeggel készíteni).
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 29488
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Diéta alatt valójában nem kell megfosztanunk magunkat minden élvezettől, elég, ha lecseréljük az alapanyagokat egészségesebb társaikra. Ettől függetlenül természetesen a mennyiségekre ugyanúgy figyelni kell! Ami még nagyon fontos: úgy diétázni, hogy a párnak / családnak is jó legyen!!! (Barátnak cukor+fahéj és lekvár, nekem fahéj és lekvár, a lekvárt anyukám készítette 100% szilva, semmi egyéb, semmi hozzáadott cukor, még kicsit hígítottam is, mert harapni lehet... :)) Ez a desszert a vacsora kivételével bármely időpontban ehető, amennyiben beleszámítjuk a napi szénhidrát fogyasztásunkba. A tegnapi ebédem kevesebb szénhidrátot tartalmazott, ezért ez a min. 40 gramm CH-t tartalmazó kis adag úgy éreztem, belefér egy szép vasárnap délutánba. Ez az adag egy teljes adagnál valamivel kisebb volt, a 40 gramm CH-ba így tehát az egy kanál hozzáadott cukor nélkül készült lekvárt is beleszámoltam. Az edzésem még csak ezt követően jött, így simán belefért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek