Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Bernadett konyhájából

Császármorzsa Bernadett konyhájából
Császármorzsa Bernadett konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó párszor elkészítettük már, és soha sem maradt maradék. Az adagot lehet változtatni nyugodtan. Ez kb. 4 ember bőséges adagja, de ha három vagy kettő emberre kell készíteni, akkor mindenből arányosan kevesebb kell.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, tehetünk bele vaníliás cukrot is, majd jöhet bele a liszt és a tej, amit fokozatosan elegyítünk, amíg csomómentes nem lesz.
  2. A tojások fehérjét felverjük habnak, ebbe rakunk egy kanál porcukrot, és ha kész, óvatosan a többihez keverjük figyelve, hogy ne nagyon törjön meg a hab.
  3. Olajat melegítünk egy magas falú serpenyőben és amikor már jó meleg, a masszát beleöntjük. Takarék lángon világosra sütjük. Sülés közben néha át kell keverni!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 727
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Berdál Bernadett

Mióta szakács: 2010.05.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

smarni, császármorzsa mazsolával, mazsolás édes dara, daramorzsa, grízsmarni, Kaiserschmarren

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atina
atina Mon, 2014-05-12 17:28

Gyors és finom édesség, nagyon finom lett. Annyi változtatással készítettem, hogy vajban sütöttem és mazsola nélkül, eperlekvárral tálaltam.

423
tojás 4 db
porcukor 4 púpozott ek
tej 4 dl
finomliszt 20 dkg
1 csipet
porcukor 1 teáskanál
mazsola 5 dkg