Nosalty Logó

Kagylóleves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kagylóleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1037 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 56 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 260 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1037 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, majd a felolvasztott vajon üvegesre pároljuk.
  2. Mikor már kezd megpuhulni, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát.
  3. Amikor a hagyma kész, hozzáöntjük a húslevest, a bort, a borecetet. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és a kakukkfüvet. Hagyjuk az egészet felforrni.
  4. A feketekagyló húsát beletesszük a forró levesbe, és lefedve pároljuk 10 percen keresztül (ha még fagyos volt, akkor további 5 percig).
  5. Ezután keverjük hozzá a tejszínt, amit egy kis levessel előtte simára kevertünk egy tálban.
  6. Kóstoljuk meg a levest, és ízesítsük tovább ízlés szerint. A legvégén adjuk hozzá a petrezselyemzöldet.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10751
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 19.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szeretne valami különlegeset, de könnyen elkészíthetőt. A feketekagyló lehet a páncéljában is, de akkor tisztítani is kell, valamint a végén kiszedegetni. Azt is lehet, hogy ilyet is-olyat is rak bele az ember, ez ízlés kérdése. Szerintem tálaláskor jól néz ki benne a feketekagyló, de én megspórolom magamnak a kiszedését az előkészítés során. Jó étvágyat hozzá! Remélem, ízleni fog!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szerettem volna egy egyszerű leves készíteni, de valami különlegeset - amivel eddig nem dolgoztam - beletenni. A kagylóleves adta magát, így elkezdtem keresni, de nem találtam nekem megfelelőt. Aztán végül összeszedtem a francia alapreceptet, és a saját ízlésem szerint megvariáltam. Végül nagyon elégedett lettem az eredménnyel, és a készítéshez felhasznált kiváló száraz bort kortyolgatva mellé, nagyon kellemes szombati vacsorát jelentett.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek