Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kagylóleves

Kagylóleves
Kagylóleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mediterrán ízre vágytam, így hát kipróbáltam ezt a receptet. Az általam oly gyakran említett Prima Konyha magazinban találtam, ünnepi levesek címszó alatt.
Nálam ez inkább az egy kicsit különlegesebb hétköznapi leves kategóriába esik, ünnepre nem készíteném.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kagylókat megtisztítjuk. A répát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
  2. A vizet, a fehérbort és a kakukkfüvet egy lábasba tesszük. Beledojuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, beletesszük a kagylót és lefedve 10 perc alatt megfőzzük. 
  3. A kagylókat kivesszük a vízből. Helyére a répa kerül. Kb. 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.
  4. A tejszínt elkeverjük a liszttel és ezzel behabarjuk a levest. Egy kis citromlével, vagy ecettel savanyíthatjuk.
  5. A kagylókat visszatesszük, az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk  és melegen tálaljuk. (A kagylókat ki is lehet szedni a héjukból, ha valaki nem szeretné így tálalni.)

  • költség: 1900 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 839
elküldve: 7
receptkönyvben: 145
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

zöldséges kagylóleves fehérborosan, fehérboros kagylóleves zöldségekkel, fehérboros-zöldséges kagylóleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

218
feketekagyló 50 dkg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
habtejszín 2 ml
fehérbor 3.4 dl
víz 6 dl
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kakukkfű 4 szál
citromlé 2 ek