Currys-chilis kagylóleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
40g sárgarépa15 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
150g hal alaplé11 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g feketekagyló26 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
Összesen
299
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
80g sárgarépa29 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
300g hal alaplé21 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g feketekagyló52 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
Összesen
597
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
3.7g sárgarépa1 kcal
-
7.3g zeller3 kcal
-
9.1g burgonya5 kcal
-
45.7g zöldség alaplé3 kcal
-
13.7g hal alaplé1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4.6g feketekagyló2 kcal
-
9.1g póréhagyma2 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
6.8g főzőtejszín9 kcal
Összesen
26
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2851.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 2318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 272.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3407 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 935 micro
Összesen
299
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5703 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 4636 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 545.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 842 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6813 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1869 micro
Összesen
597
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 113 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
26
kcal
Hozzávalók
-
1 db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
2 db burgonya
-
1 l zöldség alaplé
-
3 dl hal alaplé
-
1 db chili
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 ek curry paszta
-
1.5 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A répát, a zellert és a krumplit megpucoljuk,és felkockázzuk.
- A póréhagymát felkarikázzuk, és a többi zöldséggel kevés olajon a főzőedényben lepirítjuk.
- Felöntjük 3-3 dl alaplével.
- Majdnem puhárra főzzük.
- Közben a kagylókat 7 dl zöldség alaplében 4-5 percig fedő alatt főzzük.
- Utána kiszedjük, és kikanalazzuk a húsát.
- Hozzáadjuk a leveshez, és még 2 percig főzzük benne.
- Kiszedjük egy tálba a kagylókat.
- A zöldségeket kimerjük egy turmixgépbe, öntünk hozzá tejszínt, leveslével még felhigítjuk, hogy a kellő krémességet elérjük.
- Fűszerezzük curryszósszal és chilivel.
- A kagylókra ráöntjük, és frissen fogyasztjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3678
- Feltöltés dátuma: 2012. július 24.
Ajánló
A kagyló előkészítése: Friss, hideg vízben jól átmossuk őket. Ha alga lóg ki belőle, kiszedjük. Amelyik kinyílt, azt kidobjuk. Általában, ha nem frissen a tengerből gyűjtjük, akkor azért szépen le van tisztítva. Lehet kapni már pucolt, fagyasztott verziót is, ha valaki számára az elérhetőbb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hétvégét a Duna-parton töltöttem nagyon jó hangulatban és egy szuper társasággal. Szerencsénkre csodálatos, napsütéses idő volt, így sok időt töltöttünk a vízben és a parton. Kagylóhéj gyűjtögetés közben gondoltam ki, hogy a héten készíteni fogok egy kagylólevest. Tengerparti utazásaink során is igyekszünk gyűjteni a feketekagylókat, ami már önmagában is egy jó program, és elkészülhet belőle egy finom fogás.