Sosem csináltam még ilyet, egyik este kitaláltam, hogy biztos finom lenne és másnap ebédre megcsináltam. Finom is lett :) Máskor is fogok még ilyet csinálni, közkívánatra. :)
Sosem csináltam még ilyet, egyik este kitaláltam, hogy biztos finom lenne és másnap ebédre megcsináltam. Finom is lett :) Máskor is fogok még ilyet csinálni, közkívánatra. :)
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (14)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. február 20-án kiemeltük cikkünkben: 12 frappáns fantázianevű fogás közül választják ki Magyarország ételét
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. August 20-án kiemeltük cikkünkben: 9 nagyon szaftos tepsis-húsos fogás, amiből nem csak egyszer szedsz majd
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. november 13-án kiemeltük cikkünkben: Heti ÉTELhoroszkóp 2017.11.13 - 11.19-ig - ezt edd a héten a csillagok állása szerint!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. november 11-én kiemeltük cikkünkben: 15 pénztárcakímélő egytálétel darált hússal
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. augusztus 25-én kiemeltük cikkünkben: 14 hibátlanul finom olcsó húsos egytálétel az asztalodra
Üdvözlettel, NoSalty
Koszonom a receptet, mar tobbszor elkeszitettem:)Ajanlatos az orolt hust hagymaval elosutni.
A krumplit meghámozzuk, előfőzzük sós vízben. A darálthúst egy nagy fej hagymával együtt, amit apró kockára összevágtunk, olajon, vagy zsíron megpároljuk puhára. Só, (esetleg vegeta, vagy mindkettő), bors, pici flekken fűszerkeverék, pici őrőlt köménymag és 1 tojás a végén, ha már puha és kihűlt. Egy kis őrőlt pirospaprika is mehet hozzá, hogy szebb színe legyen. Én 2 gerezd fokhagymát is teszek bele, mert akkor a legfinomabb a darálthús, ha úgy készítjük el, mint a kolbászhúst! Aztán már csak az a dolgom, hogy kizsírozzam, vagy olajozzam a jénai tálat, 1 sor karikára vágott, megfőtt burgonya, 1 sor darálthús, 2-3 evőlkanál tejfől a tetejére, majd megint burgonya és darálthús, 1-2 evőkanál tejfől, a tetejére burgonya. 1 nagy doboz tejfőllel, melybe teszek egy kis sót, meglocsolom a tetejét és trapista sajtot reszelek rá! Langyos sütőbe teszem, ha átmelegedett a jénai, feljebb veszem a gázt, kb. 170-180 fokra és addig sütöm, míg a sajt meg nem olvad a tetején és szép piros nem lesz. Lehetőleg a tálalás idejére legyen kész!
Részemről pár fűszer még gazdagította, de elolvasva a reptet szinte bármit elbír még. Ez egy tényleg egyszerű és gyors kaja.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. december 13-án kiemeltük cikkünkben: Heti menü: rakottas egytálételek
Üdvözlettel, NoSalty
A darált húst én előtte egy fej apróra vágott hagymán elősütöm. Ha nyersen megtisztítjuk a burgonyát és egyben pár percig főzzük,hűtjük, szeleteljük, sokkal gyorsabban kész az étel. Mielőtt beteszem a sütőbe,a krumpli tetejére zsemlemorzsát szórók, így finom ropogós lesz sütés után.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. szeptember 5-én kiemeltük cikkünkben: 17 krumplis egytál 500 kcal alatt
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. május 22-én kiemeltük cikkünkben: 15 hóvégi párszázas ebéd
Üdvözlettel, NoSalty
Tetszik a recept. A darált húst nyersen rétegezzük bele ? - szeretném elkészíteni
Jól hangzik a recept!
bár még nem készítettem el, de azt gondolom, hogy nem kell előfőzni a krumplit, mert sütés közben is kellőképpen megpuhul.