r
Nosalty Logó

Darált húsos tepsis krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Darált húsos tepsis krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 418 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1667 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 418 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3342.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1667 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, félig megfőzzük, és szeletekre vágjuk. Felét egy tepsi aljára leterítjük, megsózzuk.
  2. Rámorzsoljuk a darált húst, kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt. Bazsalikommal megszórjuk.
  3. A tetejére a maradék krumpliszeleteket rátesszük, alufóliával lefedjük, és egy órát sütjük (180-200 fokon).
  4. Kivesszük és levesszük róla az alufóliát. Tejfölt teszünk a tetejére, és visszatesszük negyed órára, kész is.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 65
  • 7 napos nézettség: 464
  • Össznézettség: 186048
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sosem csináltam még ilyet, egyik este kitaláltam, hogy biztos finom lenne és másnap ebédre megcsináltam. Finom is lett :) Máskor is fogok még ilyet csinálni, közkívánatra. :)

Hozzászólások (6)

Keti27

Jól hangzik a recept! bár még nem készítettem el, de azt gondolom, hogy nem kell el?f?zni a krumplit, mert sütés közben is kell?képpen megpuhul.

merzsa

Tetszik a recept. A darált húst nyersen rétegezzük bele ? - szeretném elkészíteni

Törölt felhasználó

A darált húst én el?tte egy fej apróra vágott hagymán el?sütöm. Ha nyersen megtisztítjuk a burgonyát és egyben pár percig f?zzük,h?tjük, szeleteljük, sokkal gyorsabban kész az étel. Miel?tt beteszem a süt?be,a krumpli tetejére zsemlemorzsát szórók, így finom ropogós lesz sütés után.

Törölt felhasználó

Részemr?l pár f?szer még gazdagította, de elolvasva a reptet szinte bármit elbír még. Ez egy tényleg egyszer? és gyors kaja.

Törölt felhasználó

A krumplit meghámozzuk, el?f?zzük sós vízben. A darálthúst egy nagy fej hagymával együtt, amit apró kockára összevágtunk, olajon, vagy zsíron megpároljuk puhára. Só, (esetleg vegeta, vagy mindkett?), bors, pici flekken f?szerkeverék, pici ?r?lt köménymag és 1 tojás a végén, ha már puha és kih?lt. Egy kis ?r?lt pirospaprika is mehet hozzá, hogy szebb színe legyen. Én 2 gerezd fokhagymát is teszek bele, mert akkor a legfinomabb a darálthús, ha úgy készítjük el, mint a kolbászhúst! Aztán már csak az a dolgom, hogy kizsírozzam, vagy olajozzam a jénai tálat, 1 sor karikára vágott, megf?tt burgonya, 1 sor darálthús, 2-3 ev?lkanál tejf?l a tetejére, majd megint burgonya és darálthús, 1-2 ev?kanál tejf?l, a tetejére burgonya. 1 nagy doboz tejf?llel, melybe teszek egy kis sót, meglocsolom a tetejét és trapista sajtot reszelek rá! Langyos süt?be teszem, ha átmelegedett a jénai, feljebb veszem a gázt, kb. 170-180 fokra és addig sütöm, míg a sajt meg nem olvad a tetején és szép piros nem lesz. Lehet?leg a tálalás idejére legyen kész!

egeisaci

Koszonom a receptet, mar tobbszor elkeszitettem:)Ajanlatos az orolt hust hagymaval elosutni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.