Nosalty Logó

Juhtúróval töltött gomba a kis gasztronautától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Juhtúróval töltött gomba a kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 317 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1264 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 317 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2424.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    419 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2335 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 1264 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombák tönkjét eltávolítjuk, megtisztítjuk, és folyó víz alatt megmossuk. Szárazra törlés után tűzálló tálba helyezzük a gombafejeket, majd sózzuk és borsozzuk.
  2. A töltelékhez a juhtúrót összekeverjük a tejföllel és a felaprított petrezselyemzölddel. Sózást nem igényel, mert a juhtúró elég sós.
  3. Egy nagy kanálnyi tölteléket tesszük minden gombafej közepére, majd vajdarabkákat helyezünk rá. Megszórjuk reszelt sajttal, és tetejét meghintjük zsemlemorzsával. Előmelegítettt sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 16009
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Párolt rizskörettel tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kis gasztronauta 142 recept

A karakteres ízű juhtúró nagyon jól illik a gombához. Nagyon jó párosítás, érdemes elkészíteni!

Hozzászólások

Timancs

Imádom! Én 1-2 gerezd zúzott fokhagymát és apróra vágott kaprot szoktam a juhtúróba keverni! Hát úgy is valami isteni!

A kis gasztronauta

Jól hangzik!! :) Szeretem a kaprot! :) Ki fogom próbálni! üdv. bea

Olaszné Anci

Hát ez valami isteni ! A jöv? héten ez is meglesz, köszönöm !Üdvözöllek: Anci

A kis gasztronauta

Köszönöm szépen kedves Anci! :) Remélem, hogy sikere lesz a családnál. :) Szép napot! Üdv: bea

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.