Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös töltött gomba

Tejfölös töltött gomba
Tejfölös töltött gomba
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött gomba minden ünnepi étkezés csemegéje lehet.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megmossuk és a tönkjeiket kiszedjük. A szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk. A kiszedett gombatönköket is apróra kockázzuk.
  2. Egy tálban összekeverjük az apróra vágott tönköket, szalonnát, lisztet, tejfölt, borsot és a sót.
  3. A tálat (amiben sütjük a gombát) kikenjük olajjal, és a gombák külsejét is megkenjük olajjal. A gombákat megtöltjük a tejfölös keverékkel, és minden gomba tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt 200°C-on készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 458
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iringó

Mióta szakács: 2019.01.13.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

gomba töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

354
gomba 9 nagy db
császárszalonna 40 g
tejföl 200 g
finomliszt 2 ek
sajt 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek