r
Nosalty Logó

Juhtúrós pogácsa 5. - burgonyás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juhtúrós pogácsa 5. - burgonyás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    321.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7879.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    4589 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1604 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 5322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a juhtúrót, a lereszelt füstölt sajtot és 2 tojást.
  3. A tejfölt picit meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt.
  4. A liszthez mindezeket hozzáadjuk, és az 1 ek sót, meg a felolvasztott margarint is. Jól kidolgozzuk, lágy, kissé ragacsos masszát kapunk.
  5. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük kb. 30 perc alatt.
  6. A tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsiben kelesztjük még kb. 15-20 percet, majdmegkenjük a felvert tojással, és megszórjuk köménymaggal, sajttal.
  8. Megsütjük, tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 21034
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 09.

Ajánló

Kiadós levesek után vagy csak egyszerűen egy könnyű esti vacsorának is kiváló egy pohár kakaó mellé :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi Nők Lapjában találtam ezt a receptet, picit átvariáltam itt-ott, és egy nagyon ízletes, finom és másnap is puha pogácsa sikerül mindig belőle :). A 2 éves kislányomnak még nyersen is ízlik a tésztája, de kisülve sem tart sokáig :). Nekem kb. 60 db pogácsa szokott lenni belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...