r
Nosalty Logó

Juhtúrós pogácsa 5. - burgonyás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juhtúrós pogácsa 5. - burgonyás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 888 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5322 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 888 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    321.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7879.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    4589 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1604 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 5322 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a juhtúrót, a lereszelt füstölt sajtot és 2 tojást.
  3. A tejfölt picit meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt.
  4. A liszthez mindezeket hozzáadjuk, és az 1 ek sót, meg a felolvasztott margarint is. Jól kidolgozzuk, lágy, kissé ragacsos masszát kapunk.
  5. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük kb. 30 perc alatt.
  6. A tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsiben kelesztjük még kb. 15-20 percet, majdmegkenjük a felvert tojással, és megszórjuk köménymaggal, sajttal.
  8. Megsütjük, tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 20636
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 09.

Ajánló

Kiadós levesek után vagy csak egyszerűen egy könnyű esti vacsorának is kiváló egy pohár kakaó mellé :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi Nők Lapjában találtam ezt a receptet, picit átvariáltam itt-ott, és egy nagyon ízletes, finom és másnap is puha pogácsa sikerül mindig belőle :). A 2 éves kislányomnak még nyersen is ízlik a tésztája, de kisülve sem tart sokáig :). Nekem kb. 60 db pogácsa szokott lenni belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek