Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós apró pogácsa

Juhtúrós apró pogácsa
Juhtúrós apró pogácsa
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégváró falatoknak, bor- vagy sörkorcsolyának, vagy csak nassolni kiváló apró sós sütemény.

hozzávalók / 10 adag

A pogácsához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és sóval, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a juhtúrót, majd lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Legalább 2-3 órát pihentetjük hűtőszekrényben, de az a jobb, ha a tésztát előző este állítjuk össze.
  3. Pihentetés után a tésztát kétfelé vesszük, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kis pogácsákat szaggatunk belőle.
  4. Sütőpapíros tepsibe rakjuk, és a tetejüket tojással megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 200 fokon (gázsütő 4-es fokozat) készre sütjük. A második adagot ugyanígy elkészítjük, majd kisütjük. Összesen kb. 140 db pogácsa lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 596
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sajtos-juhtúrós pogácsa, apró pogi, túrós pogi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Tue, 2015-03-17 00:33

Kedves Henrietta1983! Igen a hűtőszekrény a barátunk, Ahányszor elkészítettem már sosem volt egyforma a tészta, mert a túró és a liszt is, mindig más és más. most már a tejföl mennyiségével állítom be a megfelelő lágyságot, nem bízom a hűtőre. További jó sütést-főzést! :-)

Henrietta1983
Henrietta1983 Mon, 2015-03-16 13:03

Kedves Károly, köszönöm a receptet! Mondjuk az elején aggódtam, mert nekem extra lágy volt a tészta, de egy éjszaka a hűtőben csodákra képes. :)

722
juhtúró 50 dkg
rétesliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 40 dkg
tejföl 350 g
1 ek
trappista sajt 10 dkg
tojás 1 db