Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós pogácsa 2.

Juhtúrós pogácsa 2.
Juhtúrós pogácsa 2.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dezsőék juhtúrója a piacomon egészen kiváló minőség, általában a juhsajttal együtt rohamos gyorsasággal el is fogy. Kivételes szerencsémre a múltkor maradt kevés juhtúró, jutott nekem is. Sztrapacskát akartam készíteni, aztán mégis pogácsa lett inkább, Vilmos így egész nap rágcsálhatja az igazi, házi juhtúróból készült finomságot.
Ui.: Nem felejtettem ki a sót, nem kell só a tésztába, Dezsőék juhtúrója minden ízhatást maga megold!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

felnőtteknek borozgatáshoz, sörözgetéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A juhtúrót a vajjal egy tálban összemorzsoljuk.
  2. Ráütjük a tojásokat.
  3. Adjuk a réteslisztet, nem egyszerre, több részletben, alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  4. 40 dkg rétesliszt hozzáadása után adjuk a langyos tejben cukorral és liszttel futtatott élesztőt.
  5. Az utolsó rétesliszt adaggal rugalmas tésztává alakítjuk a masszát.
  6. Hűtőbe tesszük, legalább 2 órát pihentetjük.
  7. Lisztezett deszkára borítjuk és másfél centi vastagra nyújtjuk.
  8. Pogácsákat szaggatunk, tepsibe tesszük.
  9. Tetejüket felvert tojással kenjük.
  10. Forró sütőben kezdjük sütni, majd 10 perc elteltével mérsékeljük a lángot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 63 513
elküldve: 4
receptkönyvben: 356
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lakatos Aranka
Lakatos Aranka Wed, 2012-03-07 10:59

Én még nem csináltam meg, de ennyi jó hozzászólás után én is belefogok és megcsinálom. kösz

A Nünüke
A Nünüke / A Nünüke Fri, 2011-10-28 10:35

Kedves Ildikó!

Kellemes meglepetés ért amikor a juhtúrós pogi keresőn Önre találtam, mert már olvastam Önről a nyári NL Évszakok újságban, illetve a Piacról:)...remélem továbbra is tudnak "működni", mert tavasszal tervezzükl hogy elmegyünk...
Megsütöttem és szenzációs lett, rétesliszt helyett finomliszt...másnap is puha, ízletes...eltettem a bevált receptek közé...Köszönöm és mégegyszer sok sikert a munkájához...

CandyGirl
CandyGirl Fri, 2011-05-06 22:22

Megcsináltam "normálisban" isteni lett. Majd teljes kiörlésű rozslisztből a barátnőm kérésére,borzalmas,úgyhogy senkinek nem ajánlom a próbát.:)

CandyGirl
CandyGirl Tue, 2011-05-03 10:25

Kedves Ildikó!

Teljes kiörlésű liszttel csinálhatom?Szerinted ugyanolyan jól fog sikerülni?

Üdvözlettel, Kata:)

martahappee
martahappee Fri, 2010-07-30 15:51

az en juhturos pogacsam egyszerubb.amennyi juhturo annyi vaj annyi liszt
tojassal megkenni es reszeltsaj ra.egyszeru es nem lehet abbahagyni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-16 18:17

Kedves Ildikó! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Annyit változtattam rajta, hogy cukor helyett mézet használtam, és 1 csokor apróra vágott kaprot is beledolgoztam (http://mezesfinomsagok.blogspot.com/)! Nagy sikert aratott nálunk, babgulyáshoz ettük! Gratulálok a receptedhez! :)

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2009-06-06 19:33

Örülök, kga!
Külön örülök, hogy levágtad: a lisztet kell a juhtúró minőségéhez passzítani. Nagy megkönnyebbülés, ha értelmes emberek kezébe kerülnek a receptek!
A mottód is szívemből való, Toma hangosan egyetértett, én is így gondolom csendben: a recept arra való, hogy ihletet adjon!
Ihletet ahhoz, hogy saját konyhánkat saját egyéniségünk szerint alakítsuk szeretteink örömére.
Jók a receptjeid, igazán ihletet adók. Arról tanuskodnak, sokfelé jársz a világban, nyitott szemmel, nyitott gasztronómiai szemmel.
Köszi: Ildikó

kga
kga / kga Sat, 2009-06-06 15:19

Kedves Ildikó!

Kipróbáltam a receptet, és nagyon finom lett a pogácsa. Én szolvák juhtúróval (Bryndza) készítettem amihez egy kicsivel több liszt kellett, mert a juhtúró "hígabb" volt, mint a házi szokott lenni.

kga

835
juhtúró 50 dkg
vaj 20 dkg
tojás 2 db
rétesliszt 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 dl