r
Nosalty Logó

Juhtúrós pogácsa 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Juhtúrós pogácsa 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 834 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5010 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 339 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 834 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    294.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 5010 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 339 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A juhtúrót a vajjal egy tálban összemorzsoljuk.
  2. Ráütjük a tojásokat.
  3. Adjuk a réteslisztet, nem egyszerre, több részletben, alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  4. 40 dkg rétesliszt hozzáadása után adjuk a langyos tejben cukorral és liszttel futtatott élesztőt.
  5. Az utolsó rétesliszt adaggal rugalmas tésztává alakítjuk a masszát.
  6. Hűtőbe tesszük, legalább 2 órát pihentetjük.
  7. Lisztezett deszkára borítjuk és másfél centi vastagra nyújtjuk.
  8. Pogácsákat szaggatunk, tepsibe tesszük.
  9. Tetejüket felvert tojással kenjük.
  10. Forró sütőben kezdjük sütni, majd 10 perc elteltével mérsékeljük a lángot.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 72161
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 02.

Ajánló

felnőtteknek borozgatáshoz, sörözgetéshez

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Juhtúrós pogácsa 2.
Harmathy Ildikó 313 recept

Dezsőék juhtúrója a piacomon egészen kiváló minőség, általában a juhsajttal együtt rohamos gyorsasággal el is fogy. Kivételes szerencsémre a múltkor maradt kevés juhtúró, jutott nekem is. Sztrapacskát akartam készíteni, aztán mégis pogácsa lett inkább, Vilmos így egész nap rágcsálhatja az igazi, házi juhtúróból készült finomságot. Ui.: Nem felejtettem ki a sót, nem kell só a tésztába, Dezsőék juhtúrója minden ízhatást maga megold!

Hozzászólások (9)

kga

Kedves Ildikó! Kipróbáltam a receptet, és nagyon finom lett a pogácsa. Én szolvák juhtúróval (Bryndza) készítettem amihez egy kicsivel több liszt kellett, mert a juhtúró "hígabb" volt, mint a házi szokott lenni. kga

Harmathy Ildikó

Örülök, kga! Külön örülök, hogy levágtad: a lisztet kell a juhtúró min?ségéhez passzítani. Nagy megkönnyebbülés, ha értelmes emberek kezébe kerülnek a receptek! A mottód is szívemb?l való, Toma hangosan egyetértett, én is így gondolom csendben: a recept arra való, hogy ihletet adjon! Ihletet ahhoz, hogy saját konyhánkat saját egyéniségünk szerint alakítsuk szeretteink örömére. Jók a receptjeid, igazán ihletet adók. Arról tanuskodnak, sokfelé jársz a világban, nyitott szemmel, nyitott gasztronómiai szemmel. Köszi: Ildikó

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Annyit változtattam rajta, hogy cukor helyett mézet használtam, és 1 csokor apróra vágott kaprot is beledolgoztam (http://mezesfinomsagok.blogspot.com/)! Nagy sikert aratott nálunk, babgulyáshoz ettük! Gratulálok a receptedhez! :)

Harmathy Ildikó

Nagyon jól néz ki a blogodon!

martahappee

az en juhturos pogacsam egyszerubb.amennyi juhturo annyi vaj annyi liszt tojassal megkenni es reszeltsaj ra.egyszeru es nem lehet abbahagyni.

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Teljes kiörlés? liszttel csinálhatom?Szerinted ugyanolyan jól fog sikerülni? Üdvözlettel, Kata:)

Harmathy Ildikó

Szerintem igen, Kata! Részletekben add a lisztet, akkor nem lehet baj. Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Megcsináltam "normálisban" isteni lett. Majd teljes kiörlés? rozslisztb?l a barátn?m kérésére,borzalmas,úgyhogy senkinek nem ajánlom a próbát.:)

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Kellemes meglepetés ért amikor a juhtúrós pogi keres?n Önre találtam, mert már olvastam Önr?l a nyári NL Évszakok újságban, illetve a Piacról:)...remélem továbbra is tudnak "m?ködni", mert tavasszal tervezzükl hogy elmegyünk... Megsütöttem és szenzációs lett, rétesliszt helyett finomliszt...másnap is puha, ízletes...eltettem a bevált receptek közé...Köszönöm és mégegyszer sok sikert a munkájához...

Törölt felhasználó

Én még nem csináltam meg, de ennyi jó hozzászólás után én is belefogok és megcsinálom. kösz

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.