r
Nosalty Logó

Jókai bableves ahogy Fahéj készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Fahéj
Jókai bableves ahogy Fahéj készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 3500 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    2249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3518 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.9 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11321.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    8995 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1874.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1186 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14073 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3125 micro
Összesen 3500 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előző nap megmossuk, majd beáztatjuk.
  2. A babot egy fej hagymával és a felkockázott sonkával majdnem készre főzzük a sonkalében és a bab áztatóvizében. Ha nincs sonkalevünk, akkor sózzuk a főzővizet.
  3. A zöldségeket felkockázzuk, a kolbászt felszeleteljük, és a babhoz adjuk.
  4. Amikor a zöldségek már puhák, rántást készítünk: a zsírt felforrósítjuk, összekeverjük a liszttel és a zúzott fokhagymával, kicsit megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük hideg vízzel. Ezt a rántást öntjük a leveshez, és összeforraljuk.
  5. Egy tojást összekeverünk 2-3 ek liszttel (amennyit felvesz), majd galuskákat szaggatunk a fővő levesbe.
  6. Végül az összeaprított petrezselyemzöldet szórjuk bele, és 1-2 perc múlva lekapcsolhatjuk a lángot.
  7. A levest tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1307
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 144631
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 14.

Ajánló

A húsvéti sonka főzőlevét én sose öntöm ki. Szétporciózva a mélyhűtőbe teszem, s akkor használom, ha olyan ételt főzök, amibe illik a füstölt íz. A legjobb példa erre ez a bableves. Persze nem szabad elfeledni, hogy a sonkalé erősen sós, így az ételt sózni már nem kell. Sőt, a sonkalevet hígítani is kell ilyenkor, legalább még egyszer-kétszer annyi vízzel, különben ehetetlenül sós lesz az étel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni finom, tartalmas, kiadós leves, sőt, inkább egytálétel. Akkor szeretjük, ha olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál. Kenyér helyett mi gyakran frissen sült lángossal szoktuk enni. Próbáljátok ki, milyen mennyei úgy is!

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...