r
Nosalty Logó

Jókai bableves ahogy Fahéj készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Fahéj
Jókai bableves ahogy Fahéj készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 875 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 3500 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 91 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    2249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3518 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 875 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.9 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11321.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    8995 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1874.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1186 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14073 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3125 micro
Összesen 3500 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előző nap megmossuk, majd beáztatjuk.
  2. A babot egy fej hagymával és a felkockázott sonkával majdnem készre főzzük a sonkalében és a bab áztatóvizében. Ha nincs sonkalevünk, akkor sózzuk a főzővizet.
  3. A zöldségeket felkockázzuk, a kolbászt felszeleteljük, és a babhoz adjuk.
  4. Amikor a zöldségek már puhák, rántást készítünk: a zsírt felforrósítjuk, összekeverjük a liszttel és a zúzott fokhagymával, kicsit megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük hideg vízzel. Ezt a rántást öntjük a leveshez, és összeforraljuk.
  5. Egy tojást összekeverünk 2-3 ek liszttel (amennyit felvesz), majd galuskákat szaggatunk a fővő levesbe.
  6. Végül az összeaprított petrezselyemzöldet szórjuk bele, és 1-2 perc múlva lekapcsolhatjuk a lángot.
  7. A levest tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1298
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 142925
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 14.

Ajánló

A húsvéti sonka főzőlevét én sose öntöm ki. Szétporciózva a mélyhűtőbe teszem, s akkor használom, ha olyan ételt főzök, amibe illik a füstölt íz. A legjobb példa erre ez a bableves. Persze nem szabad elfeledni, hogy a sonkalé erősen sós, így az ételt sózni már nem kell. Sőt, a sonkalevet hígítani is kell ilyenkor, legalább még egyszer-kétszer annyi vízzel, különben ehetetlenül sós lesz az étel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni finom, tartalmas, kiadós leves, sőt, inkább egytálétel. Akkor szeretjük, ha olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál. Kenyér helyett mi gyakran frissen sült lángossal szoktuk enni. Próbáljátok ki, milyen mennyei úgy is!

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek