Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-oreo kekszes sajttorta ahogy PeZsuRi készíti

Joghurtos-oreo kekszes sajttorta ahogy PeZsuRi készíti
Joghurtos-oreo kekszes sajttorta ahogy PeZsuRi készíti
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt itthon 500 g mascarponekrémem, de volt joghurtom és kefirem. :-) Továbbá nem volt itthon vaníliás cukrom, de volt vaníliás pudingom. Szóval alkottam, és nem bántam meg, isteni finom lett, és még a zsírtartalmat is csökkentettem, egészségesebbé tettem a sajttortát. Sőt mi több, a zabkeksz is cukormentes volt.

hozzávalók / 12 adag

Torta

Karamellkrém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabkekszet aprítógépben aprózzuk, és az olvasztott vajjal masszává gyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába (24-26 cm) gyömiszkéljük, jól lenyomkodjuk, majd előmelegített 160 °C-os sütőbe tesszük 10 percre. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Kivesszük, ha kész, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  2. Közben - a tojásokon kívül - robotgép segítségével mindent összekeverünk, és ha ezzel megvagyunk, akkor egyenként adjuk a masszához a tojásokat, jól elkeverjük. Az elkészült krémet a kekszalapra öntjük, majd 150 °C-os sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütő aljába érdemes egy tepsibe vizet önteni, és akkor biztos lesz a siker, tuti nem fog megrepedni a sajttorta teteje. Még nem próbáltam anélkül, lehet, hogy anélkül sem repedne meg.
  4. Végül ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük. Egy éjszaka jól jön neki a hűtőben. Másnap megcsináljuk a karamellkrémet a tetejére.
  5. A cukrot a méz társaságában alacsony hőmérsékleten barnára karamellizáljuk (ha nem teszünk hozzá mézet, akkor keményebb állagú karamellréteget kapunk, de én szeretem, ha egy picit folyós marad, mert akkor felvágás után lefolyik a torta szélén, és olyan, mintha akkor öntöttem volna le szósszal), majd a vajat, a sót és a tejszínt hozzáadjuk.
  6. Összerottyantjuk, és mehet a hideg torta tetejére, majd vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen a teteje. Díszítsük oreo keksszel vagy egyéb ehető dekorral.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 020
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joghurtos sajttorta, karamellkrémes sajttorta, mézes-karamelles sajttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

442
zabkeksz 250 g
teavaj 120 g
mascarpone 250 g
joghurt 200 g
kefir 100 g
finomliszt 2 evőkanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
porcukor 130 g
vaníliapuding 2 dl
tojás 3 db
1 csipet
cukor 100 g
méz 20 g
teavaj 40 g
habtejszín 100 g
1 kávéskanál