Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta Sturci konyhájából

Sajttorta Sturci konyhájából
Sajttorta Sturci konyhájából
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több cukrászdában is ettünk sajttortát, aztán sok-sok unszolásra egy recept alapján megpróbáltam itthon. Na, hát azóta csak itthon eszünk sajttortát... :P :D

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Ledaráljuk a barna cukrot.
  2. Megmelegítjük a vajat úgy, hogy teljesen folyékony legyen, majd összekeverjük a kekszet és a cukrot, és ezt összedolgozzuk a folyékony vajjal.
  3. Egy tortaformát kivajazunk (vagy sütőpapírt is rakhatunk bele, de így nem biztos, hogy szép lesz a végeredmény), majd beletesszük a keveréket. Egy pohár aljával lenyomkodjuk. (Aki szereti, az erre a tortaalapra akár szórhat lereszelt étcsokoládét és a darabokra vágott epret, de bármi mással is helyettesítheti.)
  4. A tortaalapot a hűtőszekrénybe rakjuk, amíg elkészül a krém.

Krém

  1. A krémhez való összes hozzávalót egy nagy edénybe rakjuk, és simára keverjük. Ha már jól összeállt, ráöntjük a tortaalapra. Egy kicsit rázogatjuk, hogy egyenletesen elsimuljon.
  2. A tortaformát, benne a tortával, alufóliával alulról kezdve teljesen becsomagoljuk.
  3. A sütőt felmelegítjük 170 fokra, egy mély tepsit teleöntünk forró vízzel, és beleállítjuk a bebugyolált tortát, és így rakjuk a sütőbe. 170 fokon körülbelül 1 órát sütjük.
  4. Majd lessünk bele, ha még kicsit lágynak találjuk, rázogatásra még nagyon mozogna, süssük tovább. Kicsit ki is nyithatjuk az alufóliát, emelhetünk is a hőfokon, de folyamatosan ellenőrizzük, nehogy nagyon megsüljön a teteje. A vizet folyamatosan pótoljuk a tálba.
  5. Ha megsült a torta, kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
  6. Másnap tetszés szerint lekvárral, reszelt csokival, amivel szeretnénk díszíthetjük. Eddig nekem az eperlekvár passzolt hozzá a legjobban. :)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 938
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sturci

Mióta szakács: 2016.03.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta, keksz alapú sajttorta, krémsajt torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

658
kekszmorzsa 20 dkg
barna cukor 5 dkg
vaj 15 dkg
krémsajt 70 dkg
porcukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tejföl 1 dl
habtejszín 1 dl
tojás 2 db
tojássárgája 3 db