Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos krumpli

Joghurtos krumpli
Joghurtos krumpli
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Indiai étel. Nagyon finom köret húsok mellé, de önmagában is jó. Ha csak önmagában esszük, érdemes néhány csilipaprikát beleszelni, friss koriander-levéllel megszórni. A keményítőre azért van szükség, hogy a joghurt ki ne csapódjon. A krumpli magába szívja a joghurt nagy részét, hihetetlenül jó ízű lesz a rengeteg fűszertől. Ma már nem gond ezeket megvenni nálunk sem. Sok helyen van keleti fűszereket áruló bolt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit hajában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk, nagy darabokra vágjuk.
  2. A joghurtba belekeverjük a fűszereket, megsózzuk.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat.
  4. A krumplidarabokat villára szúrjuk, jól belemártjuk a fűszeres joghurtba, és a forró olajba fektetjük egymás mellé.
  5. Lefedve néhány percig (5-7) pirítjuk, közben megforgatjuk.
  6. A maradék joghurtba keverjük a keményítőt, és ráöntjük a krumplira.
  7. Együtt még 3-5 percig pároljuk fedő alatt.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 785
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Alur Dom, fűszeres-joghurtos krumpli, indiai krumpliköret

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

204
burgonya 80 dkg
joghurt 2 dl
garam masala 1 kávéskanál
koriander 1 késhegynyi
kurkuma 1 kávéskanál
babérlevél 1 db
cukor 1 késhegynyi
étkezési keményítő 0.2 evőkanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek